На кафедрі геодезії та картографії відбувся попередній захист магістерських робіт

29 листопада 2021 року

    З метою ґрунтовної підготовки студентів до захисту їхніх кваліфікаційних робіт, на кафедрі геодезії та картографії у дистанційному форматі відбувся попередній захист магістерських робіт студентами другого року навчання денної та заочної форм за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій».

     24 листопада 2021 року здобувачі другого магістерського рівня вищої освіти успішно презентували постерні доповіді, гідно представили науковий доробок і 26 листопада 2021 року пройшли на засіданні кафедри геодезії та картографії попередній захист магістерських робіт. Цього року, магістерські кваліфікаційні роботи виконувалися під керівництвом наукових керівників – доктора географічних наук, професора Івана Ковальчука та доктора економічних наук, доцента Івана Опенька.

    У своїх наукових доповідях студенти висвітлювали актуальні питання картографування показників стану і використання земельних ресурсів Херсонської області, методичні засади інвентаризації земель природно-заповідного фонду, топографо-геодезичне забезпечення робіт з відведення земельних ділянок для будівництва та експлуатації об'єктів енергогенеруючих підприємств і питання економіко-картографічних досліджень використання лісових землекористувань в Україні в умовах децентралізаційних змін.

    Колектив кафедри відмітив високий рівень продемонстрованих наукових доповідей, наукову і практичну цінність отриманих практичних результатів. Водночас порекомендували магістрантам звернути увагу на підготовку до виступу, дотримання регламенту та оформлення слайдів до магістерської роботи. Окремі роботи студентів отримали зауваження та побажання щодо дизайну картографічних додатків.
    Приємно, що більшість студентів мають наукові публікації, окремі з них у наукових фахових виданнях України, включених до міжнародних наукометричних баз даних та наукометричної бази Web of Science.

    Студенти продемонстрували вільне володіння матеріалом, вміло добирали аргументи під час відповідей на запитання, успішно пройшли попередній захист, а їхні магістерські роботи були рекомендовані до захисту перед Екзаменаційною комісією.


    Пишаємося нашими студентами і бажаємо успішного захисту та подальших наукових звершень!

Яніна Степчук,
лаборант кафедри геодезії та картографії

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook