Якісна складова ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

July 3, 2020
Якісна складова формування ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» постійно перебуває у полі зору кафедри організації підприємництва та біржової діяльності.
ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» була ліцензована у 2016 р.. Основна її мета полягає у забезпеченні якісної підготовки здобувачів третього освітньо-наукового рівня – докторів філософії з підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.  
Освітньо-наукова програма відповідає основній місії НУБІП України і зосереджена на здійсненні наукових досліджень в галузі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, пов’язаних з сучасними проблемами науки про життя, навколишнім природним середовищем, використанням та розвитком біоресурсів.
Реалізація ОНП спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців, здатних застосовувати сучасні методи для досліджень обраної ними тематики у галузі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності. Задля проходження педагогічної практики аспірантів у розпорядженні на кафедрі є дві сучасні навчально-науково-виробничі лабораторії, які дозволяють оволодіти фундаментальними і прикладними навичками у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.
Вагомими є також досягнення НПП кафедри у підготовці сучасного навчально-методичного забезпечення. Так, у березні 2020 року в 3-му номері міжнародного науково-виробничого журналу «Економіка АПК» було отримано позитивну рецензію та схвальний відгук на навчальний посібник «Розвиток підприємницької діяльності» авторського колективу: Ільчука М.М., Барановської О.Д., Ус С.І. Дане видання стане корисним у навчальній та науково-дослідній роботі здобувачів вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».
З метою удосконалення ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» щорічно на засіданнях кафедри організації підприємництва та біржової діяльності розглядаються проблемні питання з викладачами, зовнішніми стейкголдерами, аспірантами. У обговоренні та рецензуванні ОНП у 2020 р. прийняли участь зовнішні стейкголдери: Володін С.А., генеральний директор ТОВ «Інститут інноваційної біоекономіки» д.е.н., член-кореспондент НААН України та Шпикуляк О.Г., учений секретар Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н., професор.
Активними учасниками стали також аспіранти 2017-го, 2018-го та 2019-го років вступу, які через анкетування здійснили свою оцінку ОНП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».
Висловлені побажання були спрямовані на посилення практичної складової досліджень аспірантів, зокрема у галузі біржової діяльності, враховуючи тематику досліджень нинішніх здобувачів., що знайшло своє відображення у змісті формування компонентів ОНП вибіркового блоку. Це посилить набуття фахових компетентностей та отримання програмних результатів навчання аспірантів.
Гарант програми, д.е.н., професор
Ільчук М.М.
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook