Відкритий лист під час дії карантину

April 21, 2020

Мене звати Кравченко Дар’я, я студентка 1-го курсу, Економічного факультету, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» карантин це сумно, але ж дуже потрібно.

Оскільки живу в Києві і на відміну від інших моїх іногородніх колег, маю можливість 24/7 працювати на сайті університету. Я, і моя група насправді дуже легко адаптувалися до дистанційного режиму навчання, бо до карантину ми теж дуже багато часу приділяли навчальній платформі університету на базі програми Elearn. Але раніше це була максимум година-дві і то не кожен день, а зараз кожного дня треба заходити на сайт, читати лекції, проходити тести, робити практичні роботи і т.д. Насправді це все трішки складно, бо дисциплін не мало і кожен викладач дає завдання на самостійне опрацювання по максимуму (і це дуже добре), але ми стараємось. Також є пари, які у нас проводяться в «Skype», але і тут є певні нюанси і мінуси. Не всі мої одногрупники мають таке потужне інтернет з‘єднання, щоб працював «Skype», тому вони звичайно ж не заходять в чат і їм ставлять «н». Я дуже вдячна всім викладачам які з нами працюють і тримають зв‘язок, які готові пояснити все що не зрозуміло в будь-який момент, які заради нас сидять і провіряють наші здані (або нездані) роботи о 12 годині ночі. Дякуємо!

Але попри все це, з’явилося дуже багато вільного часу, а на вулицю виходити не бажано, тому цей час йде повністю тільки на себе. За ці два тижні я подивилася три серіали, прочитала дві книжки, до яких просто не доходили руки і не було на них часу. Завдяки карантину з’явилося неймовірно багато безкоштовних онлайн-курсів, серед них я знайшла багато цікавого для себе (обробка фото, англійська та іспанська мова та інше).
Особисто для мене, карантин дуже важкий період. До цього мої будні були дуже насиченими, після навчання я майже кожен день зустрічалася зі своїми друзями хоча б на філіжанку кави, або йшла з одногрупниками в гуртожиток, де ми робили домашнє завдання разом, або готувалися до усіляких цікавих факультетських чи університетських заходів. Мені цього дуже не вистачає. Зараз я бачу своїх друзів тільки через камеру в телефоні і це дуже-дуже важко.

Сподіваюся ми це все подолаємо, карантин закінчиться і ми з новими силами і натхненням приступимо до навчання, бо я вже так скучила за парами і цією теплою університетською атмосферою.

Дар’я Кравченко,
студентка 1-го курсу Економічного факультету
спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook