Вивчаємо латину під час карантину

April 1, 2020

 Запровадження карантину у закладах вищої освіти створило гарний привід набути нових професійних навичок та впроваджувати в життя студентства дистанційні форми навчання. Так, викладачі латинської мови під керівництвом декана гуманітарно-педагогічного факультету, професора Шинкарука Василя Дмитровича активно долучились до викладання на платформі E-learn. Особливу зацікавленість студентів спеціальностей 015 "Професійна освіта (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства)", 053 "Психологія", 231 "Соціальна робота"  викликають такі форми роботи, як підготовка відеозвітів та аудіопрезентацій.

Мова, яка довгий час вважалась мертвою, зазвучала по-новому у сучасній інтерпретації. Наші студенти озвучили «Gaudeamus» та крилаті вислови. Простір інтернету сповнився латинськими словами та виразами. Стародавня мова здобула нових носіїв, наших студентів.

     

Дистанційні форми викладання надали нам можливість поглянути на латинську мову під іншим кутом зору. Зокрема, платформа Zoom та форум «Латинська мова» сприяють активному вивченню матеріалу. «Primus inter pares», улюблене гасло професора Шинкарука В.Д., навіть у важкий час карантину, знайшло своє підтвердження у стінах нашого факультету.

Галина Фоміна,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook