Співпраця з Норвежським університетом наук про життя

3 March 2020, 11:26

   Робоча група НУБіП України у складі першого проректор - Ільдуса Ібатулліна, директора ННЦ міжнародної діяльності Олександра Лабенка, завідувача кафедрою генетики, розведення та біотехнології тварин Сергія Рубана відвідали з робочим візитом Норвезький університет наук про життя (Norwegian University of life sciences).

    Метою візиту було обговорення можливостей співпраці по спільному гранту з питань селекції та генетики в молочному скотарстві. Інтереси наших норвезьких колег представляли Трігве Солберг – представник компанії ,,Гено-глобал”, Амунд Маклебаст- координатор проекту, Бьорг Херінгстад - професор підрозділу з розведення та кількісної генетики факультету біологічних наук університету.

     Професор Бьорг Херінгстад розповіла про особливості підготовки студентів та різними напрямами наукової роботи. Факультет біологічних наук Норвезького університету складається з двох департаментів, які у свою чергу передбачають відповідні науково - освітні спрямування:

       Відділ тваринництва та аквакультури
1. Розведення та кількісна генетика
2. Етологія і зовнішнє середовище
3. Годівля та фізіологія моногастричних тварин
4. Годівля та фізіологія жуйних
5. Біологія геному
       Відділ рослинництва

    Підрозділ з розведення та кількісної генетики забезпечує повний спектр компетентності в області розведення та кількісної генетики, по всіх видах сільськогосподарських тварин, а також аквакультури, спортивних та домашніх тварин і складається з таких напрямів (магістерські програми):
1.Геномна селекція
2.Моделі і методи генетичного аналізу
3.Генетична оцінка
4.Селекційні програми
5.Біологічні аспекти розведення тварин

    Учасники обговорили напрями співпраці та особливості ведення селекційно - племінної роботи в галузі молочного скотарства, як Норвегії так і України (від нашої сторони доповіді зробили І. Ібатуллін, С.Рубан). Сторони обговорили та конкретизували програму побудови спільного наукового гранту.

    Представники НУБіП України ознайомились з роботою підрозділів, облаштуванням ігрових аудиторій, для школярів випускних класів норвезьких шкіл, які використовуються при здійснені популяризації професій, які отримують після закінчення Норвезького університету наук про життя.На кінець березня 2020 року запланована зустріч наших колег з Норвегії в НУБіП України.

Рубан Сергій Юрійович,

зав. кафедри генетики,

розведення та біотехнології тварин

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook