Студенти НУБіП України – призери ІІ-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади із дисципліни «Ґрунтознавство»

May 30, 2019

21-23 травня 2019 р. на базі Харківського Національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із дисципліни загальне ґрунтознавство.  Цього року делегація від НУБіП була представлена магістрами І року навчання Дерев’янком Олександром та Безвощук Марією, а також студентами спеціальності «Агрономія» Літвіновим Єгором та Мигловцем Павлом.  


У цілому за звання кращих змагалися понад 70 учасників із 17 провідних вищих навчальних закладів України.


Загальна програма олімпіади складалася із трьох частин: теоретичної, експериментальної та виконання завдань у польових умовах. Теоретична частина являла собою розв’язання тестових завдань, які охоплювали різноманітні теми з вивченої дисципліни відповідно до програми курсу «Ґрунтознавства».

За традицією експериментальна частина включала виконання лабораторно-практичних завдань із визначення гранулометричного складу ґрунтів, визначення сольового складу водної витяжки з ґрунту, балансу гумусу та розрахунків хімічних меліорантів з метою поліпшення агрохімічних і фізико-хімічних показників. Під час випробувань кожній групі студентів видавали різні зразки ґрунтів і гірських порід.   


Виконання завдань у польових умовах полягало у закладанні ґрунтового розрізу, опису його морфологічних ознак, геоботанічного складу ґрунтового вкриття, правильного ведення польового журналу та визначення типу і повної назви досліджуваного ґрунту.


Загальні підсумки олімпіади були підведені 23 травня, а її переможці і призери отримали пам’ятні дипломи, яскраві світлини і велику кількість позитивних вражень.

За сумою результатів усіх випробовувань команда студентів НУБіП зайняла ІІ-е загальнокомандне місце і була нагороджена відповідним дипломом. В особистому заліку магістр І-року навчання Безвощук Марія отримала диплом за ІІ індивідуальне місце, а магістр Дерев’янко Олександр був кращим у проведенні аналітичних досліджень у лабораторії і нагороджений відповідним дипломом.

 

Попередню підготовку студентів до олімпіади, науковий супровід і підтримку забезпечували професор кафедри ґрунтознавства і  охорони ґрунтів ім. М.К. Шикули Оксана Тонха   та доцент кафедри Михайло Бережняк.  

Вітаємо нашу обдаровану молодь і бажаємо подальших успіхів і нових перемог! Наостанок хочеться подякувати організаторів за успішне проведення цього чудового наукового дійства, цікаве знайомство із університетом і безліччю екскурсій та студентського дозвілля за вибором.

 

Оксана Тонха,
декан агробіологічного факультету

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook