72-га Всеукраїнська студентська конференція: секція «Агрохімія і ґрунтознавство»

April 10, 2019

У межах роботи 72-ї Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Сучасні технології та ефективне землекористування» студенти агробіологічного факультету із поглибленим вивченням агрохімії і ґрунтознавства прийняли активну участь у роботі секції : Агрохімія і ґрунтознавство. Було подано близько 70 заявок на участь у роботі секції, у тому числі із інших установ.

Студенти представили цікаві роботи із сучасних шляхів оптимізації живлення рослин, де особливу увагу приділили новим видам добрив (із біостимулюючим, рістактивуючим ефектом, антистресанти, тощо). У значній частині доповідей студенти піднімали актуальні питання балансу поживних елементів у грунтах України, збереженню їх родючості, тощо.

Слід зазначити, що котрий рік поспіль агрохімія і ґрунтознавство цікавить не тільки студентів агробіологічного факультету, а інших, зокрема, факультету землевпорядкування і ННІ лісового і садово-паркового господарства. Адже, студенти цих факультетів прийняли участь у роботі секції і цього року.

У результаті активного обговорення актуальних питань агрохімії і ґрунтознавства, представлених у виступах, і демократичного голосування учасників роботи секції було обрано наступних призерів:

І місце здобув студент 4 курсу 4 групи агробіологічного факультету Михайло Паровик із доповіддю на тему: «Вплив добрив та біопрепаратів на продуктивність ріпаку озимого» під керівництвом професора Анатолія Бикіна.

ІІ місце – студентка 2 курсу 1 групи ННІ лісового і садово-паркового господарства Вікторія Білаш із доповіддю на тему: «Вимоги декоративних квіткових культур до реакції грунтового середовища» під науковим керівництвом доцента Олени Піковської.

ІІІ місце посіла магістр 1 року 3 групи агробіологічного факультету Сніжана Душейко, яка підготувала доповідь на тему: «Вплив різних систем обробітку грунту та удобрення на показники гумусового стану чорнозему типового» під керівництвом доцента Олени Піковської.

Тож, дякуємо нашим талановитим студентам за активну участь у роботі конференції, бажаємо бути активними і у подальшому навчанні та житті, адже це запорука їх успіху.

 

 

Надія Бордюжа,

доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook