Рада роботодавців агробіологічного факультету: вдосконалюємо співпрацю-поліпшуємо якість підготовки фахівців

March 15, 2019

   14 березня 2019 року відбулось засідання ради роботодавців агробіологічного факультету. В засіданні взяли участь представники аграрних компаній «Астарта», «Укравіт Агро», «Gamayа», «Колос», «ВНІС», «Нива Переяславщини», фермерських господарств, науково-дослідних установ Інститут землеробства НААН України, Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН, завідувачі кафедр, керівництво факультету. Від ректорату в роботі ради взяв участь проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко.


     З вступним словом до учасників засідання звернулась декан факультету Оксана Тонха, яка привітала гостей, подякувала за співпрацю і ознайомила їх зі станом навчального процесу на факультеті, досягненнями та проблемами, які необхідно вирішити найближчим часом та в перспективі. Декан відмітила, що важливим моментом в роботі факультету є чітке усвідомлення вимог виробництва до особливостей підготовки сучасного фахівця. 

    Модератор засідання, голова ради роботодавців агробіологічного факультету, директор ТОВ Агрофірма "Колос» Леонід Центило в своєму виступі підкреслив, що робота ради ведеться у правильному напрямку, можливо не так швидко, як хочеться, але іде пошук шляхів вдосконалення співпраці в навчальному процесі, практичній підготовці студентів, створенні умов для їх навчання на виробництві, покращення матеріальної бази факультету.

     Свою зацікавленість у співпраці і бачення шляхів її поліпшення виразили в своїх виступах представники агробізнесу. Зокрема представник компанії «Укравіт Агро» Сергій Адаменко загострив увагу на поглибленні підготовки фахівців в напрямі вузьких спеціалізацій, представник інвестиційної швейцарської компанії «Gamayа» Вадим Лисенко наголосив на популяризації наукових розробок, що дасть можливість до розширення іноземного фінансування.


     Представник агрохолдингу «Астарта» Вадим Скрипник запропонував збільшити кількість студентів для проходження ознайомчої практики саме в умовах високотехнологічних підприємств. Зацікавленість в практикантах і молодих спеціалістах виразили і інші учасники зібрання.
       Про стан співпраці з роботодавцями, своє бачення вирішення піднятих проблем доповіли завідувачі кафедр факультету.
   Рішенням засідання ради роботодавців агробіологічного факультету НУБіП України було затверджено графік проходження практик протягом вегетаційного періоду 2019 року, визначені основні базові господарства та центри. Вказано на подальше вдосконалення і поглиблення співпраці між факультетом і виробництвом.

Микола Іванюк, доцент кафедри землеробства та гербології
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook