У Міністерстві молоді та спорту відзначений внесок доцента кафедри культурології Ярини Пузиренко у розвиток етнокультурології та етнопедагогіки

18 October 2018, 18:24

      16 жовтня в Міністерстві молоді та спорту заступник Міністра Микола Даневич вручив Подяки Міністерства співробітникам навчальних закладів та представникам громадських організацій, які активно підтримують, проводять заходи з національно-патріотичного виховання та беруть участь у всеукраїнських акціях. Микола Даневич привітав всіх присутніх із Днем захисника України, який відзначався напередодні, та подякував за внесок у зміцнення такої важливої для нашої держави сфери, відзначивши: «Ми всі щиро дякували нашим захисникам, які робили і роблять свою справу, захищаючи кордони України. Робота, яку робите ви, кожний на своєму місці, також важлива, для виховання майбутніх захисників, зміцнення нашого духу, поваги до нашої історії».

     Приємно, що серед нагороджених – доцент кафедри культурології Національного університету біоресурсів і природокористування України Ярина Василівна Пузиренко.

     Ярина Василівна – щира пошановувачка національної культури, народної творчості. Викладаючи етнокультурологію, вона постійно прищеплює студентам нашого університету любов до всього українського, виховує національну гордість і патріотизм. У сферу її наукових інтересів, окрім етнокультурології, входить етнопедагогіка, поєднуючи які нині створюється система навчальних методик, до оцінки котрих лише зараз підходить академічна наука. «Кожна людина, – каже Ярина Василівна, – найкраще розвивається у природному для неї етнокультурному середовищі, тому кожна з відомих педагогічних систем світу базується на етнопедагогіці конкретного народу. В Україні це – неосягненне джерело ефективних методик морального виховання, способів розвитку творчих здібностей, тому я намагаюся впроваджувати їх у практику. І, до речі, саме на цій основі варто творити національну систему виховання».

Ірина Майданюк, 
завідувач кафедри культурології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook