ІI етап Всеукраїнської олімпіади з програмування (ACM/ICPC)

September 15, 2018
 
15 вересня 2018 року на базі факультету інформаційних технологій НУБіП України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування (змагання із спортивного програмування АСМ-ІСРС (Association for Computing Machinery/International Collegiate Programming Contest) (Північний регіон). Факультет інформаційних технологій проводить цей захід вже сьомий раз.
АСМ-ІСРС є наймасовішою всесвітньою студентською олімпіадою і викликає величезний інтерес серед студентів, які спеціалізуються в сфері інформаційних технологій. Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування є складовою частиною відбіркових змагань першості світу і проводиться за узгодженими з нею правилами(http://icpc.baylor.edu/). Кожна команда складається з трьох учасників. Для вирішення 13 задач різної складності, викладених українською та англійською мовами, командам надається один комп’ютер і 5 годин. Мовами програмування на ІI етапі олімпіади є: С, С++, Java. Користуватися допоміжними джерелами інформації або електронними пристроями заборонено. Перевірка розв'язків здійснюється автоматично через онлайн систему проведення олімпіад ejudge.
 
На офіційне відкриття олімпіади з вітальним словом завітав проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП України д.е.н., академік Кваша Сергій Миколайович. Також учасників олімпіади вітала декан факультету інформаційних технологій д.пед.наук Глазунова Олена Григорівна та заступник декана з наукової роботи к.т.н. Ткаченко Олексій Миколайович.
 
На другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування було зареєстровано 41 команда з 20 навчальних закладів, з них 15 університетів та 5 шкіл. Усім учасникам була надана комп’ютерна техніка однакової потужності, що забезпечило рівні умови роботи.
 
Також цього року на відбірковій олімпіаді першості світу були записані інтерв’ю з вітальним словом організаторів НУБіП України та тренерами команд. Переглянути відео можна на youtube-каналі ІТ НУБіП. Ведуча інтев’ю доцент кафедри комп'ютерних наук Ірина Ясенова, оператор-монтажер студент магістратури спеціальності "Комп'ютерні науки" Андрій Петлицький, режисер асистент кафедри комп'ютерних наук Дар'я Ящук.
 
Спонсором олімпіади стали Braingers – перша інтелектуальна бар-олімпіада в Києві, яка пригощала учасників напоями та солодощами.
 
Після напруженої п’ятигодинної роботи учасників олімпіади запросили на церемонію нагородження, де було оголошено результати та переможців.
Команди, які стали переможцями ІІ етапу Північного регіону:
Ранг
Команда
Університет
Вирішено завдань
Час
1
KNU_CornerCase*
Taras Shevchenko National University of Kyiv
13
906
2
KNU_COPYPASTE*
Taras Shevchenko National University of Kyiv
12
1003
3
KNU_OlyaWakeUp
Taras Shevchenko National University of Kyiv
11
561
4
KNU_ACMR_LOVERS
Taras Shevchenko National University of Kyiv
11
910
5
KNU_3snape
Taras Shevchenko National University of Kyiv
11
1050
6
KNU_DzaDza
Taras Shevchenko National University of Kyiv
10
800
7
NTUU_KPI_encore
National Technical University of Ukraine "Kiev Polytechnic Institute"
9
669
Вітаємо переможців і бажаємо подальших успіхів!!!
 
Ірина Ясенова, доцент кафедри комп'ютерних наук
Дар’я Ящук, асистент кафедри комп'ютерних наук

Фото та відео Андрій Петлицький 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook