Студенти факультету аграрного менеджменту прийняли участь у роботі фокус груп щодо питань розвитку кооперативного руху в Україні

November 14, 2017
Кафедра менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

 10 листопада на базі факультету аграрного менеджменту НУБіП дослідниками Дніпропетровської Сільськогосподарської дорадчої служби при сприянні декана факультету Остапчука А.Д., завідувача кафедри менеджменту кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського – Горьового В.П. було проведено опитування студентів ОС «Бакалавр» спеціальності «Менеджмент» та студентів ОС «Магістр» спеціальності «Менеджмент організації і адміністрування» в рамках Канадського кооперативного зернового проекту, що сприяє підтримці розвитку кооперативного руху України.

Протягом останніх восьми років Канадський проект розвитку молочного бізнесу та з 2013 року Кооперативний зерновий проект розробив низку навчальних курсів, тренінгів та інших заходів для підтримки створення та розвитку кооперативів в Україні. Також протягом останніх чотирьох років у двох українських університетах було розроблено та впроваджено ряд заходів (курси, програми, навчальні тури та дискусії) для сприяння розвитку кооперативного руху. Навчаючись в магістратурі за освітньою програмою «Менеджмент організацій і адміністрування» можна здобути спеціалізацію «Менеджмент кооперативних організацій».

Метою цього дослідження є оцінка результатів подібних заходів для студентів. Результати дослідження сприятимуть кращому розумінню того, як спеціальні навчальні заходи можуть сприяти розвитку успішних менеджерів для кооперативів, збільшувати конкурентоздатність випускників на ринку працевлаштування та підприємництва.

В процесі проведення дослідження студенти були поділені на фокус-групи і висловлювали свої думки щодо наступних питань:

1. Вплив нових курсів та програм університетів на рівень розуміння студентами суті кооперативного руху;

2. Їх бажання працювати в цьому секторі.

 

 

 

Практична цінність дослідження полягає в тому, щоб краще зрозуміти вплив курсів, навчальних поїздок на сприйняття студентами явища кооперативів, інтересу до їхньої роботи або початку діяльності кооперативів.

 

 

В результаті проведеного опитування в групах магістрів другого року навчання та бакалаврів виявилось, що абсолютна більшість студентів (близько 80%) виявили зацікавленість та бажання в перспективі спробувати власні сили у створенні або в роботі кооперативів.

 

Також окремо студенти відмітили, що найбільше із запропонованих заходів їм сподобались екскурсійні поїздки за підтримки Кооперативної академії (підрозділу Сільськогосподарської консультаційної служби) в діючі кооперативи, де вони мали змогу на власні очі побачити процеси переробки та зберігання продукції.

                                                              доцент  кафедри

 менеджменту ім. проф.

 Й.С. Завадського

 Артюх Т.О

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook