Шукаємо нові форми профорієнтації: розширене засідання гуртка«Mes découvertes»

29 October 2017, 9:25

   Стало вже доброю традицією зустрічати наших студентів, які пройшли стажування на фермах і агропідприємствах Франції не тільки хлібом-сіллю, а й цікавими питаннями, дискусіями і пропозиціями.
   Так, наприкінці жовтня відбулося розширене засідання гуртка французької мови «Mes découvertes», на яке були запрошені й школярі. Тема засідання була актуальною і цікавою «Важливість стажування у професійній інтеграції студентів».


   Студенти НУБіП різних курсів і спеціальностей, які пройшли стажування у Франції, поділитися своїми враженнями і досвідом. З розповідей доповідачів запрошені дізнались про різноманітні програми для проходження стажування у Франції: асоціація «Дружба без кордонів», федерація «Обміни Франція-Україна» тощо.
   Також доповідачі закцентували увагу на необхідних умовах підготовки і рівні володіння французькою мовою для успішного відбору, а в подальшому і стажування на французьких підприємствах та у провідних університетах Франції.


   Усі, хто проходив стажування залишилися дуже задоволеними і вдячними НУБіП та французьким партнерам. Авжеж це не тільки робота за спеціальністю, це також цікава практика і вдосконалення французької мови. Студенти отримали незрівняний досвід з поїздки. Більшість обраних були направлені в фермерські родини, де працювали і знаходилися від одного до трьох місяців. Значна частина студентів пройшла практику за фахом.
Після офіційної частини був солодкий стіл-сюрприз.
   Сподіваємось, що особливо для першокурсників і наших майбутніх абітурієнтів цей захід надасть першопоштовх щодо досягнення професійного успіху і майбутньої мрії. А французька мова стане платформою для передачі сучасної культури ділової комунікації і підготовки до професійного життя.

Шавеко Наталія,
студентка І курсу агробіологічного факультету
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook