Аграрна біржа відкрила двері для членів гуртка «Брокер»

October 23, 2017

     Поточний рік для магістрів спеціальності «Підприємництво, торгівля, біржова діяльність» і водночас членів наукового студентського гуртка «Брокер» розпочався дуже насичено. У вересні та жовтні за активного сприяння завідувача кафедри біржової діяльності і торгівлі Надії Резнікпройшла серія цікавих зустрічей з топ-менеджерами біржового ринку – директором асоціації «Союз бірж України» Борисом Беренштейном, Головою біржового комітету ТБ «Українська енергетична біржа» Олексієм Дубовським, директором Української універсальної біржі Сергієм Гладким, екс-керівником Державної продовольчо-зернової корпорації Борисом Приходько.
         Але одна справа – почути, і зовсім інша – побачити усе на свої очі. Тож найбільш очікуваною подією осені для гуртківців стало відвідування Аграрної біржі.



     Екскурсію провів випускник кафедри біржової діяльності і торгівлі НУБіП минулого року, колишній староста гуртка «Брокер», а тепер фахівець Аграрної біржі Андрій Благодатний. Він розповів про основні напрями діяльності біржі сьогодні: продаж необробленої деревини, активів неплатоспроможних банків, проведення земельних торгів, а також аукціонів з відчуження іншого майна. Крім того, за результатами торгів Аграрна біржа здійснює формування біржових котирувань та на замовлення клієнтів виконує моніторинг показників ринкового (позабіржового) ціноутворення на окремі групи товарів.



     Гуртківці оглянули торгову залу, поспостерігали за роботою брокерів, познайомилися з керівниками окремих підрозділів установи. А родзинкою візиту стала реальна практика. Фахівці біржі створили тестову платформу, на якій в умовах реального часу упродовж двох годин студенти й спробували себе у якості учасників біржових торгів. Це була реальна можливість на практиці використати отримані знання, усвідомити зміст своєї майбутньої професії і поставити практичні запитання стосовно ведення торгівлі лісом в Україні. А питань виявилося дуже багато, оскільки саме практика дає поштовх до подальшого пізнання своєї майбутньої професії.


      Непомітно пролетіло чотири години і студенти поверталися додому окрилені новими ідеями і великими сподіваннями.

Любов Панкратова
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі,
керівник гуртка «Брокер»

  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook