Літо 2017 у Німеччині...

October 11, 2017

Напевне, думати про своє майбутнє необхідно заздалегідь. І, нехай, у студентські роки ще не завжди можливо уявити своє життя через 10 років, але спланувати своє літо цілком реально. Наш університет пропонує достатню кількість можливостей подорожувати цілим світом, а також співпрацює з агенціями, які уможливлюють ці подорожі. Завдяки університету я дізналася про чудову програму Jeople, за якою я два літа поспіль провела у Німеччині – країні, державну мову якої я вивчаю. Це були одні з найпрекрасніших часів у моєму житті, а спогади про ці часи залишаться зі мною на все життя.

Можна сказати, що я поєднала приємне з корисним. Моя навчально-виробнича практика тривала 3 місяці. За цей час я покращила свій рівень знань німецької мови, мала мовну практику з носіями мови з багатьох федеральних земель Німеччини, познайомилася з прекрасними людьми, знайшла нових друзів й отримала безцінний досвід.

На півночі Німеччини існує мережа універмагів Kaufhaus Martin Stolz GmbH. В одному з його філіалів мені пощастило працювати. Теплі часи року є сезоном для магазину, адже універмаги розташовані неподалік узбережжя Балтійського моря. Туристи з усіх федеральних земель Німеччини,а також гості з сусідніх країн, приїздять на відпочинок у тихі містечка, де однією з розваг і є Kaufhaus Martin Stolz GmbH. Наплив людей величезний, що означає постійна мовна практика. Більше того, загартування витримки та спокою, покращення навичок орієнтування у місцевості (через постійні запитання про місцезнаходження певних об’єктів містечка), навички роботи у сфері послуг, уміння знаходити спільну мови з людьми різного віку, статі та національності.

Моїми безпосередніми обов’язками були консультація клієнтів та робота на касі.

Навчально-виробнича практика у курортному районі Федеративної Республіки Німеччини дійсно була суцільним задоволенням для мене. Якби в мене ще раз була можливість провести своє літо так само, як цього року, я без вагань погодилася би. Але у цьому навчальному році я, на жаль, закінчую 4 курс. А програма дійсна лише для студентів не випускних курсів. Тож я раджу студентам, котрі ще мають можливість подорожувати, користуватися нею. Доки ми молоді, доки наш університет підтримує нас у цьому, це варто зробити. Можливо, це змінить ваше життя або вашу точку зору про нього назавжди.

Студентка 4 курсу
гуманітарно-педагогічного факультету
Береза Анна

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook