Від кози до сиру - це просто!

September 24, 2016

В усіх науках та мистецтвах
плодом є вірна практика.

Григорій Сковорода

 

Науково-педагогічні працівники кафедри глобальної економіки НУБіП України прийняли активну участь у ІІ Міжнародній конференції з козівництва.

 

 

Конференція відбулася 7 і 8 вересня 2016 року в місті Києві.
Ми гордимося тим, що наша співробітниця кандидат економічних наук, доцент Кірейцева Олена Василівна приймала безпосередню участь у виступі французьких доповідачів як синхронний перекладач.

 

Традиційно захід розпочався з реєстрації учасників, привітальних слів.
Конференція проходила два дні. Перший день (7 вересня) - повний день роботи конференції, виступи 10 спікерів-практиків з Росії, України, Іспанії, Нідерландів, Франції та Хорватії.
На пленарному засіданні також виступала аспірант кафедри глобальної економіки Марченко Ірина Олександрівна з темою: «Удосконалення нормативно – правової бази розвитку виробництва та формування ринку продукції козівництва в україні».

 

 

Представниками Франції на конференції були Сіріль Балан та Елен Серван. Сіріль Балан спадковий козівник, власник однієї з кращих сироварень Франції «Вілажуа», яка розташовується в містечку Перинь (регіон Пуату-Шарант) і переробляє понад 5 тон молока в зміну; спеціалізується на сирі Шабішу дю Пуату, Моте сюр фой. Молочне козівництво - 500 кіз, виробництво сиру з сирого молока. Елен Серван - майстер виробництва сиру, Сироварня де Гор, місто Мель, регіон Пуату Шарант. Займається виробництвом сиру з козячого молока протягом 38 років, починаючи з 1978 року з власного молока. З 1992 р. почала працювати з молоком трьох різних виробників. Виробництво сиру (вручну) з сирого молока, без ГМО, з молока від стада на випасі.

 

 

 

Також учасники конференції 8 вересня відвідали козину ферму «Тетяна 2011» у Згурівському районі, Київської області.
Під час конференції відбувалася онлайн-трансляція конференції. В ході можна було послухати доповіді, задавати питання через онлайн-чат і отримати вичерпну відповідь в прямому ефірі. Після доповідей спікерів відбулася сесія «Питання-відповіді». Учасники конференції активно задавали питання французьким представникам. Конференція стала цікавим спілкуванням в компанії справжніх професіоналів своєї справи.
Наприкінці всім були вручені сертифікати.

 

Павленко М.М.,

асистент кафедри глобальної економіки

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook