Майбутні соціальні педагоги відзвітували на студентській конференції про результати навчальних і виробничих практик

14 September 2016, 9:52

13 вересня на гуманітарно-педагогічному факультеті відбулася звітна студентська конференція за результатами проходження виробничих і навчальних практик майбутніми соціальними педагогами. Цей захід став уже традиційним, бо проводиться п’ятий рік поспіль на початку вересня. Цьогоріч на конференцію завітали представники від кількох баз практик, ті, під чиїм професійним керівництвом наші студенти здобували вмінь – соціальний педагог ДНЗ «Яблучко» Оксана Козоріз та головні спеціалісти Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леонід Крисов і Ганна Шабатіна.

 


З вітальним словом до учасників конференції звернувся заступник декана факультету Ігор Буцик. І на запитання, чи сподобалася студентам практика, вони хором дали ствердну відповідь. Зі свого боку, він запевнив, що і деканат, і випускова кафедра робитимуть усе можливе, аби практики і надалі були змістовними та успішними. Завідувач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Петро Лузан відзначив необхідність практик для повного оволодіння студентами професійною діяльністю. Леонід Крисов, вітаючи студентство, зазначив, що соціальні служби потребують гідного молодого поповнення, і саме його він бачить у студентах нашого факультету. Гість також розповів майбутнім соціальним педагогам і соціальним працівникам про можливості працевлаштування та закликав шанувати своїх викладачів. Ганна Шабатіна високо оцінила рівень професійної підготовки студентів і від імені колективу центру подякувала за їхні ініціативність, творчість та відповідальність. А ще повідомила, що студентку третього курсу Вікторію Пекареву запрошено на роботу до центру.  

 

 
 

 


Після таких приємностей представники від кожної групи презентували основні результати практик. Першими розпочали другокурсники. Вони щиро ділилися враженнями та першим досвідом від навчальної (ознайомчої з фаху) практики. А проходила вона на базі ДНЗ «Яблучко» та КМЦСССДМ. Доповнила презентацію відеороликом з театралізованої авторської постановки для малечі Юлія Леончук. Від імені однокурсників обіцянкою гордо нести звання соціального працівника завершила доповідь Антоніна Кучеровська. Здобутими у Франції неоціненними знаннями і вміннями роботи з людьми з інвалідністю поділилася також Маргарита Виноградова. Надзвичайно насиченою і, безперечно, відповідальною (бо тривала цілодобово) видалася і соціально-педагогічна практика на базі ДОЗ СТ «Чайка». Про випробування, веселі будні в таборі, наметовому містечку розповіли третьокурсниці Анна Титовська, Анастасія Звягінцева. А Вікторія Пекарева запевнила, що аналогічна практика на базі КМЦСССДМ, ДОЗ «Барвінок» теж пройшла на відмінно. Різноплановістю баз практик та видами виконуваних робіт відзначилися і виробничі практики. Про те, чого навчилися там, розповіли четвертокурсниця Юлія Задохіна та магістрантка Тетяна Мацьоха.


Але й навіть після завершення конференції студенти ще довго ділилися своїми враженнями та припущеннями, якою ж буде практика вже влітку наступного року.

Ольга Наконечна 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook