Вебінар ізраїльської асоціації «Access Israel» «Доступна готовність до надзвичайних ситуацій»

7 March 2024, 16:21
  Студенти 1 курсу 2 групи ОП «Міжнародна економіка» 6 березня взяли участь у 14-му міжнародному вебінарі ізраїльської асоціації «Access Israel» з доступної готовності до надзвичайних ситуацій.  

  На вебінарі були присутні 22 спікери з усіх куточків світу, які говорили про підтримку та способи забезпечення людей з обмеженими можливостями в важкі часи, а саме тоді коли трапляються надзвичайні ситуації. Організатором тренінгу виступила громадська некомерційна організація «Access Israel».

  «Access Israel» – перша некомерційна організація в Ізраїлі, основна місія якої полягає в сприянні доступності та інклюзії для покращення якості життя людей з інвалідністю та людей похилого віку. Маючи великий досвід військових дій та попередження терактів, роботи з їх наслідками в Ізраїлі, фахівці «Access Israel» навчали та супроводжували волонтерські організації під час евакуації людей з інвалідністю та людей похилого віку з початку військових дій в Україні у 2022 році.

  Вебінар відкрила Генеральний директор «Access Israel» Міхал Рімон, яка звернулася до учасників вебінару з вітальним словом, наголосивши на важливості обміну інформацією, найкращими практиками та інноваціями. Директор наголосила на тому, що головною метою ізраїльської асоціації «Access Israel» є покращення умов життя людей з обмеженими можливостями в їхній країні. Асоціація веде діалог з державними та приватними секторами в Ізраїлі та за кордоном щодо створення необхідних процедур, покращення законодавства, застосування інновацій для людей з обмеженими можливостями та людей похилого віку, що покращить їх життя. Міхал Рімон сказала: « Отже, наша мета сьогодні – усунути бар’єри та сприяти доступності під час надзвичайних ситуацій. Ми всі розуміємо, що це глобальна проблема, яка стосується кожного з нас, незалежно від того, де ми знаходимось. І як показує досвід, надзвичайна ситуація може наступити в будь-який час, і вам потрібно бути готовим. Здебільшого на екстрені випадки реагують оперативно, але пріоритет не надається людям похилого віку та людям з обмеженими можливостями, і це, зокрема, те, що ми хочемо змінити». На вебінарі були обговорені методології з усього світу та адаптовані методики для людей з обмеженими можливостями. Зараз критичний час. Важливо, щоб в цей важкий час війни нікого не залишити осторонь.

  Військова ситуація, в якій опинилися як Ізраїль, так і Україна негативно впливає на всі сфери життєдіяльності людини. Тому виникає гостра необхідність прийняття незвичайних рішень, можливості швидко реагувати на несприятливі обставини, терміново налагоджувати співробітництво з новими партнерами – у цьому полягає сила і єдність країни, що веде до перемоги.

к.е.н., доцент кафедри глобальної економіки Олена КІРЕЙЦЕВА
 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook