Кафедра банківської справи та страхування Вітає переможців І туру студентських наукових робіт та бажає подальших успіхів!

April 21, 2023
 Відповідно до листа державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» від 30.01.2023 р. № 21/08-118 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році» в університеті оголошено І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році.
 Метою конкурсу є розвиток інтелектуального потенціалу талановитої молоді; активізація та підтримка наукової роботи студентів як найважливішого фактора формування фахівців нового типу; стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, участі у наукових програмах, проектній, конструкторській та інших формах науково-дослідної діяльності; оволодіння ними інноваційними технологіями.

 Так, 20 квітня 2023 року в рамках оголошеного МОН України Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на кафедрі банківської справи та страхування відбулося підведення підсумків І туру конкурсу наукових робіт студентів. До першого туру журі у складі: голови – в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, доцента Вікторії Костюк та членами журі, професором Любов Худолій та доцентами Руслана Мамчур, Лідія Аврамчук, Олена Жарікова та Ольга Файчук було допущено 8 наукових робіт, що підготовлені студентами бакалаврату, магістратури та членами наукового гуртка «Банки, фінансові ринки та агробізнес: виклики сьогодення». Учасники туру представили основні здобутки, які висвітлені у наукових роботах за відповідними напрямками.

Перший напрям «Фінансова екосистема»

1. П’яскорська Юлія - студентка 1 курсу СТ спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», науковий керівник – к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Файчук Ольга Валеріївна. Тема доповіді: «Перспективи страхових екосистем як важливого вектору підвищення ефективності та трансформації страхового ринку України».
2. Козловський Євген - магістр 1 року навчання спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», науковий керівник – к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Мамчур Руслана Миколаївна. Тема доповіді: «Синергетичний ефект взаємодії банків та страхових компаній України».

Другий напрям «Страхування»

1. Десятник Наталія - студентка 4 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», науковий керівник – к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Костюк Вікторія Анатоліївна. Тема доповіді: «Убезпечення життя та ставлення студентів до ризику старості».

2. Бондар Наталія - магістр 1 року навчання спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», науковий керівник – к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Мамчур Руслана Миколаївна. Тема доповіді: «Роль медичного страхування у покращенні доступності та якості медичних послуг в Україні».

3. Моргун Максим – магістр 1 року навчання спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», науковий керівник – к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Мамчур Руслана Миколаївна. Тема доповіді: «Новітні технології в страхуванні та їх вплив на розвиток ринку страхування в Україні».

Третій напрям «Банківська справа»

1. Гребенюк Тетяна - студентка 2 курсу СТ спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», науковий керівник – к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Жарікова Олена Борисівна. Тема доповіді: «Іпотечне кредитування як інвестиційний центр в Україні: банкінг під час війни та двигун для повоєнної відбудови».

2. Гедіна Яна - студентка 3 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», науковий керівник – к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Костюк Вікторія Анатоліївна. Тема доповіді: «Цифровий банкінг в Україні під час війни».

3. Лазебна Анастасія - студентка 1 курсу СТ спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», науковий керівник – к.п.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Аврамчук Лідія Андріївна. Тема доповіді: «Особливості кредитування малого та середнього бізнесу в Україні».

 Всі представлені на конкурс роботи студентів були підготовлені на актуальні теми, мають практичну доцільність для банківської системи та страхових компаній. В роботах юних науковців чітко підмічені новітні процеси, які розпочалися в фінансовій системі в останні роки і які матимуть перспективи найближчими десятиліттями, є власне бачення щодо прискорення прогресивних процесів у фінансовій сфері України.
 Переможців конкурсу наукових робіт, було визначено комісією кафедри банківської справи та страхування у складі: голови комісії – к.е.н., доцент Костюк В.А., члени комісії, доценти: Аврамчук Л.А., Мамчур Р.М., Жарікова О.Б., Файчук О.В. Також, комісією було визначено, що студентські роботи підготовлені відповідно до вимог Положення про конкурс та відмітили найкращі роботи І туру за наступними місцями:

«ФІНАНСОВА ЕКОСИСТЕМА»
1 місце - П’яскорська Юлія - 96 балів
2 місце – Козловський Євген - 94 балів
«СТРАХУВАННЯ»
1 місце – Десятник Наталія – 97 балів
2 місце – Бондар Наталія- 95 балів
3 місце – Моргун Максим- 92 бали
«БАНКІВСЬКА СПРАВА»
1 місце – Гребенюк Тетяна - 97 балів
2 місце – Гедіна Яна - 94 бали
3 місце – Лазебна Анастасія – 91 бал
Колектив кафедри банківської справи та страхування щиро дякує учасникам наукового конкурсу за прийняття участі! Бажаємо позитивних емоцій і справжньої гордості душі! Нехай ця перемога не буде останньою, нехай кожне Ваше старання і наполеглива праця обов’язково призводять до призових місць і заслуженим нагородам!
Олена Жарікова, к.е.н., доцент
кафедри банківської справи та страхування НУБіП України


 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook