Першокурсники ФАМ-2022 взяли участь у щорічному тренінгу «Школа першокурсника»

September 15, 2022

    Уже три десятиліття щорічно факультет аграрного менеджменту приймає все нових і нових першокурсників. Багато хто, з тих, хто прийшов на ФАМ у перші роки існування незалежної України, на сьогодні вертаються у рідні стіни, приводячи сюди своїх дітей на навчання, оскільки розуміють, що саме тут можна отримати якісну освіту та конкретні перспективи на ринку праці.
   Серед випускників факультету аграрного менеджменту – відомі політики, бізнесмени та громадські діячі, а сам факультет аграрного менеджменту у 2021 році ввійшов у списки Forbes, що, безперечно, також є вагомим фактором при здійсненні вступниками вибору щодо навчання саме на даному факультеті.
  15 вересня першокурсники ФАМ – 2022 взяли участь у тренінгах «Школа першокурсника»: у загальноуніверситетському заході та у заході, організованому на факультеті.
    Спочатку перед нашими студентами виступив ректор НУБіП України академік Станіслав Ніколаєнко. У своєму зверненні він порадив молодим людям бути наполегливими, зазначивши, що у кожного з нас є позитивний та негативний досвід, а також в оточенні є люди успішні та неуспішні. На думку Станіслава Ніколаєнка, люди, які завжди негативно налаштовані, тягнуть нас вниз, тому важливо оточувати себе позитивістами. Ректор навів вислів Оскара Уайльда, що «не можна змінювати напрямок вітру, але завжди можна підняти вітрила, щоб досягти своєї мети».

   Про організацію освітнього процесу студентам розповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Він провів екскурсію по сайту факультету та ознайомив присутніх з основними аспектами освітньої діяльності.

   Щодо процедури поселення та оплати проживання в гуртожитках університету студентів поінформував Директор студентського містечка Сергій Стецюк. На слайді були фотографії гуртожитків НУБіП України, зокрема, і гуртожитку №2, де проживають студенти факультету аграрного менеджменту.

   Про діяльність профкому студентів НУБіП України розповів Голова Первинної профспілкової організації студентів і аспірантів Олексій Мельник.

    Завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк та кафедри фізичного виховання Микола Костенко запросили першокурсників до участі у різноманітних гуртках та секціях, які функціонують у НУБіП України. Це і танцювальні колективи, і спортивні секції, і творчі гуртки.

   Далі першокурсники факультету аграрного менеджменту були запрошені на тренінг «Школа першокурсника», організований на факультеті аграрного менеджменту.


    Декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук першим привітав своїх студентів. Він познайомив присутніх зі структурою факультету, адміністрацією та співробітниками деканату, представив завідувачів кафедр факультету та наставників академічних груп студентів першого курсу.
   

     

   Далі декан поділився інформацією щодо досягнень відомих випускників факультету аграрного менеджменту та продемонстрував слайди з фотографіями цікавого студентського життя, яке триває на факультеті.

  Також свої батьківські настанови Анатолій Остапчук сформулював у низці «неформальних порад», зокрема: студенти самі повністю відповідають за свої результати, необхідною є систематичність у навчанні та ніколи не варто чекати, поки «викличуть», а потрібно виявляти ініціативу самостійно. Також декан наголосив, що в університетському навчанні відсутні «другорядні» дисципліни – вчити необхідно все.

   З графіком освітнього процесу та механізмом поселення в гуртожиток присутніх познайомила заступник декана факультету аграрного менеджменту Лариса Карпенко.


    Про основні напрямки діяльності кафедр факультету аграрного менеджменту розповіли завідувачі кафедр – завідувач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Віталій Луцяк, завідувач кафедри менеджмент ім. Й.С Завадського Тетяна Балановська, завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Марина Дєліні, завідувач кафедри економічної теорії Микола Талавиря та завідувач кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Руслан Буряк.

    Далі перед студентами виступила голова студентської організації ФАМ Олександра Козачук.

   Про наявні на факультеті аграрного менеджменту міжнародні програми розповіла керівник міжнародних програм Олена Ковтун.

   Наприкінці виступив практик, успішний маркетолог Олександ Омельяненко, який закликав першокурсників відвідувати пари та виконувати домашні завдання, зазначивши, що університетські знання – це база для подальшого розвитку.
    Ми бажаємо успіхів нашим першокурсникам у навчанні та щасливого, сповненого позитивних вражень, студентського життя!

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту
 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook