Кабінет 47 корпус 7
Кабінет 41а корпус 4

Шевчук Людмила Миколаївна

Професор

Професор , Доктор сільськогосподарських наук
Дисципліни викладання

Плодівництво

Освіта

Українська ордена Трудового Червоного прапора сільськогосподарська академія, спеціальність агрономія, кваліфікація - вчений агроном.1989 р.

Дисертаційне дослідження

Тема кандидатської роботи «Особливості формування якості плодів яблуні у Південному Поліссі України». Спеціальність: Плодівництво 06.01.07. Спеціалізована вчена рада Д 26.004.04, 2003 р.
Тема докторської дисертації «Наукові основи формування споживчого комплексу плодів ягідних культур в Україні». Спеціальність: Плодівництво 06.01.07. Спеціалізована вчена рада Д 27.375.01, 2013 р.

Експертна, проектна та громадська діяльність

Участь у державних НТП: «Створення екологічно-адаптивних генотипів обліпихи крушиноподібної для інтенсивного садівництва» (2018-2019 рр.) та «Науково-обґрунтоване використання плодів малопоширених плодово-ягідних культур з метою виготовлення продуктів здорового харчування» (2021 р.) за фінансування МОН України. Керівництво НДР згідно Україно-ізраїльського проекту: «Зменшення загару та гіркої ямчастості плодів яблуні у період зберігання з використанням попередньої обробки низькою концентрацією кисню ” (2009-1010 рр.)
Керівництво державними програмами: «Розробити сучасні інтенсивні ресурсозберігаючі екологічно безпечні технології виробництва та зберігання і переробки плодів і ягід» №ДР 0196U18182 та «Розробити методи підвищення лежкоздатності плодів на основі прогресивних технологічних прийомів їх виробництва” №ДР 0101U007539 (2006-2010 рр.); «Вивчити вплив грунтово-кліматичних умов регіону вирощування на формування якості плодів ягідних культур» 104U004128 та «Вивчити вплив агротехнічних прийомів вирощування на екологічну безпечність та якість плодів, ягід і продуктів їх перероблення» 0111U003167 (2011-2015 рр.); «Встановлення фізико-хімічних закономірностей лежкості плодів при застосуванні біоактивних речовин для їх передзберігальної обробки» №ДР0121U100723та «Дослідження хіміко-технологічного потенціалу плодів плодових та ягідних порід для створення продуктів перероблення з підвищеною нутрієнтною цінністю» №ДР 0121U100725(2021-2025 рр.)