Повозніков Микола Гаврилович
Завідувач кафедрою
Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва
Системи технологій тваринництва
Закінчив (1989 р.) зооінженерний факультет Кам’янець-Подільського сільськогосподарського інституту. Працював начальником цеху тваринництва радгоспу ім. Котовського Хмельницької області (1989-1991 рр.), молодшим науковим співробітником (1991-1992 рр.), асистентом (1992-1997 рр.), доцентом (1997-2007 рр.) кафедри годівлі сільськогосподарських тварин та деканом біотехнологічного факультету Подільського державного аграрно-технічного університету. Водночас (2007-2014 рр.) виконував обов’язки професора кафедри технології виробництва продукції тваринництва цього ж університету.
Дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук захистив у 1996 році за спеціальністю 06.02.02 – годівля тварин і технологія кормів, доктора сільськогосподарських наук за цією ж спеціальністю – у 2007 році. У 1999 р. присвоєне вчене звання доцента кафедри годівлі тварин та технології кормів, у 2008 р. – професора кафедри технології виробництва продукції тваринництва.
Основний напрям наукової діяльності пов'язаний з удосконаленням технологій виробництва продукції тваринництва, створенням комфортних умов утримання тварин, розробленням нормативів та норм технологічного проектування тваринницьких комплексів. Брав участь у виконанні НДР за 3 міжнародними проектами, а саме:
– у канадсько-українському проекті «STEP»;
– «KOKRAN» – США–Україна–Казахстан;
– ЄС Темпус Тасіс – «Менеджмент стабільного ланцюга виробництва продукції харчування для України».
Словацький аграрний університет (Словаччина) 2019 рік
Ферганський аграрний університет (Узбекистан) 2020 рік
Грузинська академія аграрних наук (Грузія) 2022 рік
Є членом науково-методичної комісії МАП України і МОН України з напряму «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Є автором понад 250 наукових праць, у тому числі 15 монографій, підручників та навчальних посібників, а також автором типових навчальних програм, базового навчального плану підготовки бакалаврів з напряму «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».