Проекти, що фінансуються фондами ЄС (Еразмус +, Жан Моне, Горизонт Європа)

7 жовтня 2021 року

Написання правильно грантової заявки - це один з етапів на шляху до перемоги. А отже, 6 жовтня 2021 року, на практичному занятті дисципліни «Міжнародні програми та гранти», доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Сухановою А.В., було обговорено з магістрами першого року навчання, основні проєкти що фінансуються фондами ЄС.

Алла Валеріївна зауважила, що на сьогоднішній день проєктів існує багато, але основну увагу приділяють саме програмам Еразмус +, Жан Моне та Горизонт Європа.

25 березня 2021 р. Європейська Комісія офіційно оголосила про відкриття нової Програми ЄС Еразмус+ на 2021-2027 рр., завдяки бюджету понад 28 мільярдів євро, оновлена Програма буде не лише міжнародною, але й більш інклюзивною, цифровою та екологічною! (https://erasmusplus.org.ua/erasmus/pro-prohramu.html).

А програма «Горизонт Європа» – це семирічна програма Європейського Союзу із загальним бюджетом близько 100 мільярдів євро, яка спрямована на сприяння досягненню єдиного європейського наукового простору та інноваційного союзу. Її основною метою є колобарація між європейськими країнами та країнами-партнерами з метою подолання нових викликів, спричинених проблемою зміни клімату, початком четвертої промислової революції та подоланням наслідків пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 

Зі студентами було обговорено, основні завдання та цілі програм, хто може приймати участь та як правильно сформувати та описати заявки. Які документи, потрібні для подачі на конкурси за даними програми, а також багато ще корисної інформації.

 

І по завершенню заняття, Алла Валеріївна сконцентрувала увагу на домашньому завданні, яке включало в себе підготовку інформації та документів для участі у конкурсі в одній з програм та завантажити його на Ельорн.


Алла Суханова,
доцент кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook