Завідувачка кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К. Скороходька Марія Кучерук – учасниця Міжнародного Органічного Конгресу 2021 (OWC 2021)

14 вересня 2021 року

Кожні три роки Всесвітній органічний конгрес (OWC) проводиться спільно з нашою Генеральною Асамблеєю, в якій беруть участь тисячі органічних фермерів, виробників, дослідників, адвокатів та інших політичних експертів з усього світу.

7 вересня 2021 р. відбулася урочиста церемонія відкриття Міжнародного Органічного Конгресу 2021 (OWC 2021). З вітальними словами до учасників звернулися провідні діячі Франції й міжнародних організацій, IFOAM. Вітання переважно звучали французькою мовою (хоча заявлена робоча мова – англійська).

 

Близько 2500+ зацікавлених сторін органічної продукції, фермери, дослідники та політики впродовж роботи конференції вирішували питання щодо сталого і раціонального природокористування, суспільних перетворень, здоров'я та продовольчого суверенітету під час найбільшого у світі органічного зібрання.

OWC 2021 проходило в комбінованому онлайн і офлайн режимах, в цифровому вигляді та очно в Ренні, Франція.
Впродовж п’яти днів учасники мали можливість слухати доповіді та брати участь у їх обговоренні (на платформі Zoom). Враховуючи те, що програма Конгресу була надзвичайно насиченою (одночасно проходило по кілька секцій щодня), дуже доречною стала можливість перегляду роботи цих секцій у записі.

Задля зручності користування платформою, на якій проходив Конгрес, організатори розробили також мобільний додаток, через який можна було реєструватись на конкретні заходи, також бути на онлайн-зустрічах, планувати свій розпорядок дня для участі в них.

Завідувач кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К. Скороходька Кучерук Марія узяла участь в Конгресі онлайн і з постерною доповіддю, опубліковано тези доповіді. У зв’язку з пандемією даний захід було перенесено з 2020 року на 2021 рік.

Основні пріоритети та меседжі з Конгресу:

  • Інновації можуть бути використані для стимулювання переходу фермерів до органічного виробництва – збільшення виробництва харчових продуктів при збереженні енергії екосистем.
  • Органічні системи прив’язані до живого ґрунту і повинні бути покращені для збереження та розвитку біорізноманіття, а також взаємозв’язку рослини-тварини.

  • Рух органічного сільського господарства надихає системи здорового харчування та культуру сталого розвитку.
  • Органічне сільське господарство є перспективним і досягає інновацій шляхом злиття традицій і науки.
  • Органічне сільське господарство є натхненником для трансформаційних змін, необхідних у аграрному секторі.
  • Органічне сільське господарство працює і позиціонує себе як агент змін. Настав час масштабування та використання вигод, отриманих від регенеративних (стійких) способів землеробства.
  • OWC 2021 орієнтований на рішення і буде прагнути пропонувати альтернативи глобальним викликам та максимально збільшити позитивний вплив на людей та планету. Його тональність прагматична, дружня, позитивна та спільна.
  • Органічне сільське господарство є інструментом відповідального розвитку.

 

Дмитро Засєкін, професор кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька


 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook