Оновлення лабораторного фонду кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві задля якісної практичної підготовки студентів - done!

26 серпня 2021 року
   Для успішної роботи з обраної спеціальності сучасний молодий фахівець поряд із глибокими теоретичними знаннями повинен мати необхідні уміння і навички для ефективного їх застосування на практиці. Сучасний ринок праці вимагає від випускника закладу вищої освіти вміння використовувати набуті теоретичні знання у нестандартних ситуаціях і ситуаціях, що постійно зазнають змін тобто у реальних виробничих умовах. Сьогодні на перший план виходять завдання щодо підготовки працівника нового типу, якому притаманна професійна гнучкість та мобільність.

    Саме враховуючи ці наративи колектив кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві з відповідальністю відноситься до удосконалення практичної підготовки студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів славетного Національного університету біоресурсів і природокористування України. На сьогодні кафедрою за підтримки адміністрацій університету та факультету було суттєво покращено умови для практичних занять здобувачів вищої освіти у навчально-виставковому павільйоні технологічного обладнання у свинарстві сучасними елементами технологічного обладнання для галузі свинарства. Наразі триває технічне переоснащення та оновлення технологічного обладнання для галузі птахівництва в навчально-виставковому павільйоні технологічного обладнання у птахівництві.

   В умовах даної навчально-практичної локації кафедри успішно вдосконалюють свої практичні навички та опановують сучасні технології в умовах максимально приближених до виробничих здобувачі вищої освіти факультетів: тваринництва та водних біоресурсів, механіко-технологічного, ветеринарної медицини, аграрного менеджменту тощо. Доопрацювання даних об’єктів кафедри полягає у створенні навчального класу для підвищення кваліфікації науковців, аспірантів, виробничників, технологів, менеджерів комерційних установ галузі свинарства і птахівництва за підтримки всесвітньо відомих компаній «Topigs Norsvin» та «Big Dutchman».

    Невід’ємним об’єктом практичного навчання здобувачів вищої освіти НУБіП України є навчально-наукова лабораторія технологій виробництва продукції птахівництва та навчальна лабораторія вівчарства де створюються виробничі умови з технології виробництва харчових яєць, вирощування курчат бройлерів, вирощування перепелів на м’ясо та отримання яєць, інкубації яєць птиці усіх видів, первинної переробки продукції тваринництва, вирощування овець та кіз різних порід та напрямків продуктивності, стриження овець, сортування вовни, доїння овець, проведення усіх зооветеринарних заходів тощо.

 

    Звичайно меж до удосконалення не існує, тому колектив кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві за підтримки деканату та ректорату ставить перед собою амбітні плани, а саме − відкрити літній навчальний парк для утримання свійської та декоративної птиці, вигульний майданчик з «іграшковими» конструкціями для поголів’я овець та кіз. Призначення такого майданчика – це в першу чергу навчання, а також естетична насолода для студентів та співробітників найкращого університету – НУБіП України.

    Життєве кредо колективу кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві факультету тваринництва та водних біоресурсів – готувати справжнього фахівця, патріота рідної країни не тільки виконується, а й в непростих умовах пандемії, ще й покращується!!! Отже, наголосимо: «Буде сало, буде хліб – vivat славетному НУБіП!»

В.о. завідувача кафедри
технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві,
доктор с.-г. наук, доцент
Вадим Лихач

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook