Командно-штабні тренування

21 серпня 2021 року
Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства

 На базі ДП «Івано-Франківський лісовий селекційно-насінневий центр», що в селі Остриня, відбулися спеціальні теоретичні та практичні навчання з відпрацювання порядку дій органів управління під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій пов’язаних з лісовими пожежами.

У тренуваннях взяли участь керівництво Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства, головні лісничі держлісгоспів області та керівництво Головного управління ДСНС в області та підпорядкованих підрозділів.

Метою навчання є відпрацювання взаємодії між лісокористувачами та пожежно-рятувальними підрозділами, правильне використання сил та засобів, перевірка оперативної готовності особового складу, техніки та обладнання міжвідомчого угрупування для гасіння лісових пожеж.

Згідно з тактичним задумом, під час патрулювання державна лісова охорона Івано-Франківського лісового селекційно-насінневого центру виявила пожежу сухої трави на сільгоспугідді. Внаслідок сильного поривчастого вітру є небезпека швидкого поширення вогню в лісовий масив та на житлові будівлі. Працівник лісової охорони, виявивши загорання, повідомляє чергового селекційного центру та розпочинає гасіння пожежі підручними засобами. Черговий центру інформує свого керівника, чергового в обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Керівник залучає сили та засоби відповідно до мобілізаційного плану та повідомляє пожежно-рятувальну службу ГУ ДСНС України в області. На місці виклику створюється оперативний штаб, організовується резерв для запобігання розповсюдження пожежі підручними засобами пожежогасіння. Організовується умовна евакуація населення з прилеглих будівель та здійснюються заходи щодо залучення додаткових сил і засобів (місцевого населення та техніки спеціалізованих служб цивільного захисту).

Умовну пожежу ліквідовано.

Нагадаємо, під час перебування у лісових масивах дотримуватися правил пожежної безпеки.

Пам’ятайте, пожежу легше попередити, ніж загасити!

DSC 7933

DSC 7950

DSC 7957

DSC 7992

DSC 8005

DSC 8019

DSC 8032

DSC 8061

DSC 8132

 

Джерело: Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства. http://www.ifforestry.gov.ua/novyny/item/2304-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D...

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook