Урочисті збори з нагоди 30-річчя Незалежності України. Голова наглядової ради Микола Томенко: Університет розпочинає навчання разом і з Україною

20 серпня 2021 року
     В університеті пройшло урочисте зібрання з нагоди Дня державного прапора і Дня незалежності України.

    Вже 30 років минуло з того дня, як Верховна Рада України за результатами всенародного референдуму та слідуючи тисячолітній історії державотворення ухвалила Акт проголошення незалежності України. З нагоди свята над Голосієвом урочисто – під звуки Державного гімну і військовий салют – піднято в небо Державний прапор. У церемонії взяли участь офіцери кафедри військової підготовки та її нинішні студенти.

     30 років незалежності – подія непересічна. За нею довелося заплатити своїми життями мільйонам українців, щоб ми сьогодні стояли під сонцем у своїй державі, вітаючи колектив університету і його гостей, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко. Наша країна пройшла важкий шлях становлення, та й у майбутньому, на жаль, бачимо загрози: складна економічна ситуація, пандемія коронавірусу, російська агресія на сході. Та мусимо вистояти і зробити все, аби наша держава розвивалася. І тут багато залежить саме від нас, адже на мапі України немає міста чи села, де б сьогодні не працювали наші випускники. Тільки цього року для розбудови економіки НУБіП випустив біля 6 тисяч висококваліфікованих молодих спеціалістів. Багато випускників університету боронять незалежність України на сході і, на жаль, деякі з них віддали за це своє життя.
     Сьогодні університет, незважаючи на всі ці труднощі, впевнено розвивається. Наша мета – підготовка якісного фахівця, виховання справжнього патріота і розвиток інновацій
, нагадав ректор.

     Пишаюся, що викладаю у справжньому університеті наук про життя – НУБіП, долучаючись до вітань, сказав голова Наглядової ради Микола Томенко. І цього року приймемо першокурсників на навчання практично разом зі святкуванням Дня незалежності – 25 серпня. Багато років українці мріяли про країну, де панують свобода, гідність і якість життя. Останнє – це і якісна освіта, яку дає наш університет, де виховують справжніх патріотів. Микола Томенко відзначив також спортивні успіхи студентів і викладачів НУБіП та передав з нагоди свята подарунок для мешканців студмістечка від Федерації бадмінтону України.

     З0 років для історії – мить, але в Україні за ці 30 років відбулося надзвичайно багато історично значимих подій – проголошення незалежності, дві революції, російська агресія на сході, відзначив гість свята директор Інституту експертизи сортів рослин Сергій Мельник. Віримо, що українцям вистачить сили і духу, аби побудувати сильну державу.

     У світі є багато народів, які мріють про свою державу. Нам пощастило: наші предки і співвітчизники зробили все, аби українці мали незалежну державу, приєднався до вітань директор Інституту аграрної економіки Юрій Лупенко.

     Від офіцерів – випускників кафедри військової підготовки alma mater привітав майор Максим Максименко, який подякував керівництву НУБіП за принципову патріотичну позицію.

     За ці 30 років виросло ціле покоління, яке не знає, як це жити не в незалежній Україні. Сьогодні свій 30-й день народження святкує його представниця Олена Малашевська. Так вийшло, що моя власна історія співпала з історією незалежної України, говорить вона. За цей час ми разом пройшли становлення.

     Святкову атмосферу дійства створювали народні артисти України Наталія Шелепницька, Роман Рудий, заслужений артист Віктор Кавун, викладачі кафедри культурології Сергій Дудко, Влада Чайка і вокальний ансамбль «Акорд».

 

  

 

Ірина Кушніренко
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook