Гасили на відмінно

4 серпня 2021 року
ЕКО-iнформ

Лісова пожежа спалахнула на Сумщині. Вогонь швидко набрав сили і охопив великий лісовий масив. Саме за таким сценарієм проходили масштабні навчання за участю лісівників, рятувальників, військових, Національної гвардії та інших сил швидкого реагування.

– За сценарієм наші працівники першими виявили займання в лісі. Спершу ми гасили вогонь за допомогою ранцевих вогнегасників та сповістили про пожежу рятувальників, – розповів перший заступник начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Леонід Бут. – Далі наші трактористи швидко прогорнули мінералізовані смуги, аби відсікти полум’я від решти ділянок лісу. В бій із вогнем стали і наші пожежні модулі, а далі ще пожежний автомобіль. На допомогу прибули і рятувальники. Але вогонь набрав сили через потужний вітер. Пішла верхова пожежа, яка загрожувала селам. Тоді рятувальники задіяли вже пожежні літаки та гвинтокрил. Навчання пройшли в умовах, що були максимально наближені до бойових із урахуванням минулорічного досвіду гасіння пожеж на Житомирщині та Луганщині.

З нашого боку, брали участь 25 працівників державної лісової охорони та пожежників Лебединського, Сумського, Роменського та Тростянецького держлісгоспів, два трактори, одна машина для перевезення особового складу, два пожежні модулі та пожежний автомобіль. За підсумками навчань, дії лісівників Сумщини визнали відмінними. Були задіяні молоді співробітники, які переймали досвід та вчилися «на полі бою», та досвідчені, які загасили не одну пожежу у нас в області, були на Луганщині та Житомирщині. Ці працівники є кістяком нашого зведеного загону, що за першим наказом може виїхати до будь-якої точки Сумщини та й України. Загалом, наш зведений загін нараховує близько 300 осіб. Нещодавно ми брали участь у міжобласних навчаннях на Харківщині. А ще наші фахівці їздили на Полтавщину, де перевіряли стан протипожежної готовності місцевих лісгоспів, допомагали нашим колегам.

У наших лісах протипожежна ситуація спокійна і контрольована. Добре, що зараз йдуть рясні дощі. Але ми завжди напоготові.

 

Джерело: ЕКО-iнформ. https://ekoinform.com.ua/?p=13002

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook