Вступ 2021. До університету надійшло рекордні 24 тисячі заяв від вступників. Приймальна комісія допустила абітурієнтів до участі в конкурсі і складанні іспитів

24 липня 2021 року
     24 липня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання приймальної комісії. У вступному слові він поділився досвідом організації вступної кампанії, навчального процесу, наукових досліджень Грузії, де протягом останнього тижня перебував у складі урядової делегації. Також ректор проінформував про результати засідання Ради аграрної освіти при Міністерстві освіти і науки, на якій піднімалися гострі питання підготовки кадрів для АПК і, зокрема, вступної кампанії. У своєму виступі Станіслав Ніколаєнко з-поміж інших пропозицій озвучив наступну: відмінити ЄВІ при вступі до магістратури, але видавати диплом магістра за умови складання ЄВІ протягом навчання в магістратурі.

     Потому проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук доповів про розподіл отриманих місць державного замовлення, які надійшли від Міністерства освіти і науки України на освітні ступені бакалавра і магістра. Загалом обсяг державного замовлення на ступінь магістра для вступників за ступенем бакалавра за денною формою навчання порівняно з минулим роком зріс на 109 (16 %) і становить 802 місця, за заочною формою обсяг становить 106 місць зі зростанням на 24 місця. Щодо обсягу державних місць на ОС «Бакалавр» для вступників на основі диплому молодшого спеціаліста показник склав 613 місць, з них за денною формою 557 і заочною – 56 місць.

  

  

     Підсумки подання заяв вступників на освітні рівні бакалавра та магістра підбив відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевский. І одразу кілька фактів. По-перше, кількість заяв цього року більша до минулого: 23642 проти 20617. По-друге, дещо менше заяв надійшло на вступ до магістратури і це пов'язано із запровадженням ЄВІ для всіх спеціальностей. По-третє, на бакалаврат за першим пріоритетом подано 2135 заяв на максимальний обсяг держзамовлення 1286 місць. За цим співвідношенням за окремими спеціальностям конкурс досягає 9 осіб на місце! По-четверте, на базі молодшого спеціаліста 50 вступників мають дипломи з відзнакою, на базі повної загальної середньої освіти в НУБіП виявили бажання навчатися 1060 відмінників. По-п'яте, тенденція останніх років продовжується: кількість поданих заяв за державним замовленням і контрактом майже однакова, зменшується попит на заочну форму навчання, знову ж таки через запровадження ЗНО для таких вступників. "В моді" цього року окрім гуманітарних спеціальностей агрономія, агроінженерія, ветеринарна медицина, технології виробництва і переробки продукції тваринництва, харчові технології.

  

  

     Приймальна комісія опрацювала всі подані заяви на вступ і своїм рішенням допустила абітурієнтів до участі в конкурсі, складанні іспитів. До речі, для вступників на освітній ступінь бакалавра на основі диплому молодшого спеціаліста вони розпочалися вже сьогодні.

  

  

  

Денис Рудень 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook