Людство має усвідомити свою відповідальність за майбутнє, або чому Анна Самойленко обирає спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»

23 липня 2021 року
 

  Випускниця ЗЗСО №245 Оболонського району м. Києва Анна Самойленко визначила своє майбутнє – вона обрала спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Анна погодилась відповісти на декілька запитань.

 

– Анно, звідки Ви дізнались про Національний університет біоресурсів і природокористування України, гуманітарно-педагогічний факультет та спеціальність, яку Ви обираєте?

 

– Насправді, все дуже просто. Ми живемо в епоху Інтернету, отже, всі опції у нас на моніторі комп’ютера.

 

– Що саме привабило Вас у цій спеціальності?

 

– Сьогодні світ знаходиться на дуже відповідальному рубежі. Від вибору, який зроблять політики, залежатиме його майбутнє в найближчі десятиліття. І я теж хотіла би долучитися до осмислення шляхів розвитку і принципів співіснування різноманітних цивілізаційних спільнот і розробки нових ідей, що визначатимуть напрямки світового розвитку.

 

– Що особливо турбує Вас у цьому контексті? На чому Ви хотіли би зосередитись?

 

– Дуже важливою, на мою думку, є розробка ефективних стратегій вирішення чи врегулювання політичних конфліктів. А ще мене турбують екологічні проблеми. Ми самі знищуємо нашу єдину домівку – планету Земля.

 

– Як можна змінити цю ситуацію?

 

– Я вважаю, що треба починати з себе, наприклад, з самого простого – відповідального сортування сміття. Адже подорож довжиною в тисячу лі починається з першого кроку. Для вирішення багатьох проблем ми можемо створювати громадські організації, бути активними громадянами. Але нам потрібна допомога з боку законодавчої та виконавчої гілок влади.

 

– Чи зможе людство впоратися з цими проблемами і з самим собою?

 

– Я оптимістично дивлюсь на це. Я вірю, що разом ми зможемо виховати нову генерацію відповідальних громадян, які спільними зусиллями зроблять наш світ кращим.

 

– Дякую, Анно. У будь-якому разі Ви не пошкодуєте. Наш університет і факультет і справді найкращі. Удачі Вам!

 

 

– Протягом бесіди мама Ані підтримувала свою доньку та її свідомий вибір професії. Великої допомоги надала доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Наталя Кравченко.

 

Тетяна Данилова,
доцент кафедри філософії
та міжнародної комунікації

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook