Вступна кампанія 2021: день третій

16 липня 2021 року
     Вступна кампанія тільки розпочалася, але вже є перші результати.

     На вечір вчорашнього дня на бакалаврат було подано 6500 заяв і майже 880 – до магістратури, говорить відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. Поки що найбільш затребуваними спеціальностями є «Психологія», «Журналістика», «Екологія», «Право» і «Агрономія». Але, як ви вже сказали, це тільки перші дні, там час покаже, які з них увійдуть до ТОП 10 вступної кампанії цього року.

  

     А от киянка Дар’я Модонова обрала для навчання на бакалавраті спеціальність «Захист і карантин рослин». І зробила це цілком усвідомлено, адже вже вісім років працює у компанії «Сингента» – одному із лідерів світового агробізнесу.
     В оточенні професіоналів, серед яких багато випускників НУБіП, зрозуміла, що для подальшого кар’єрного росту і розвитку не вистачає спеціальної освіти, говорить Дар’я. Обрала «Захист і карантин рослин» за навчальний план, у якому дуже багато часу приділено рослинництву, адже це саме те, що мене цікавить.

     Ще один киянин і теж вступник на бакалаврат Богдан Смоляр обрав НУБіП за можливості, які він відкриває перед своїми студентами, зокрема його міжнародні програми навчання і стажувань. Хлопець почув про виш від наших викладачів – знайомих його батьків. А далі детально ознайомився з інформацією на офіційному сайті і обрав для навчання спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», яка зацікавила його найбільше.

  

  

     Наталію Прис з міста Тальне Черкаської області подавати документи до приймальної комісії на спеціальність «Ветеринарна медицина» привезла її сестра Уляна, чоловік якої закінчив НУБіП за фахом агронома і порекомендував наш виш для вступу, дізнавшись про бажання дівчини стати лікарем ветеринарної медицини. Адже, незважаючи на юний вік, Наталя переконана: ветеринарна медицина – це те, чим вона хоче займатися все життя.

     Тетяна Гоцківська з Борисполя зі своєї шкільною «золотою» медаллю і високими балами ЗНО могла обрати будь який виш. Але, уважно вивчивши рейтинги столичних університетів, спинилася на НУБіП. Для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» дівчина обрала спеціальність «Економічна кібернетика», адже вже якийсь час цікавиться ІТ-технологіями, бо переконана, що за ними майбутнє.

  

  

     Через високі рейтинги обрав НУБіП і Віктор Цілуйко з Яготина, що на Київщині. Він подав документи на спеціальність «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Тут і освіта краща, і можливостей більше, переконаний хлопець.

  

  

  

Ірина Кушніренко
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook