Вступна кампанія 2021 стартувала: перші абітурієнти подали документи особисто

14 липня 2021 року
     Нарешті! Вступна кампанія 2021 стартувала. Як і очікувалося з досвіду минулих років, перший день у приймальній комісії НУБіП видався завізним. Для тих, хто не знає, що це таке: коли наші предки завозили на млин зерно, там утворювалися довжелезні валки, от і народилося слово «завізно». А у нашому випадку відбувається перемелення зерна набутих у школі знань наших абітурієнтів на борошно вступних результатів.

  

     Тож до 9-ї ранку перед першим корпусом, де й проходить прийом документів, зібралося чимало вступників та їх батьків. Бо навіть в наш електронний час при особистому поданні більше впевненості.
     І правильно зробили! Через те, що Кабінет Міністрів України запізно затвердив державне замовлення, ці показники не були вчасно внесені в базу даних. Як результат, на деякі спеціальності абітурієнти не могли в першій половині дня подати електронні заяви, коментує відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. Це проблема загальнодержавна, і Міносвіти обіцяє виправити ситуацію до кінця дня.

     Наразі 756 вступникам – на базі шкіл і коледжів – вдалося подати до НУБіП документи. З деякими з них ми поспілкувалися, і у переважній більшості це цілком вмотивована молодь.
     Бо як же ще назвати людину, яка подала документи на спеціальність «Агроінженерія» і ще з дитинства знає чи не всю сільськогосподарську, та й не тільки, техніку? Мова про Романа Курача, вже колишнього школяра з села Мотижин Бучанського району Київщини: таким, як він, – саме місце на механіко-технологічному факультеті. Немає такої машини, на якій би хлопець не працював раніше, з гордістю розповідає його батько, який приїхав підтримати сина у цей важливий для нього день. З одинадцяти років працює: розпочинав з… повноповоротного екскаватора, а далі були вантажівки, трактори, той же Джон Дір. Хто в клуб на дискотеку, а Роман – на трактор. Тож хлопець для більшої впевненості закінчив університетське підготовче відділення, віддав перший пріоритет НУБіП і має всі підстави стати його першокурсником.

     А от Валерія Мащенко, випускниця Каховського державного агротехнічного коледжу, бачить себе в царині економіки. Тому і подалася на спеціальність «Облік і оподаткування». Відмінниця, володарка диплому з відзнакою обрала для продовження навчання наш університет. Для цього є ще одна причина: дідусь свого часу закінчував Українську сільськогосподарську академію і відгукується про виш найкращим чином. Бачив би він alma mater зараз!..

     Уляні Гринь, яка подала документи на «Аграрний менеджмент», найкращу характеристику університету дала її старша сестра: закінчивши факультет аграрного менеджменту якихось чотири роки тому, зараз вона працює у престижній фірмі, і цим завдячує хорошій освіті. Президентка шкільного самоврядування столичної 126-ї школи, Уляна досить вдало склала ЗНО, за результатами якого розраховує стати студенткою НУБіП.

     Анастасія Кононенко – сирота. І саме тому своє майбутнє хоче пов’язати з допомогою дітям, позбавленим батьківської турботи. Дівчина подала документи на спеціальність «Соціальна робота» і готова віддати університету і його гуманітарно-педагогічному факультету перший пріоритет. Хоча, не приховує вона, розглядає ще два столичних університети як місце навчання.

     Випускник Синявського опорного закладу освіти Дмитро Мельников хоче навчатися за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення». І обрав для цього НУБіП. Сподіваюсь здобути гарну освіту, а потім і гідну роботу, ділиться планами хлопець. Готовий для цього докладати зусиль, адже пробував у цій царині працювати та відчув брак знань. Тож і розраховує на їх поповнення в нашому університеті.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook