Літо з користю - студенти 1 курсу ФІТ вже працюють за професією

23 червня 2021 року
  • Добридень, розкажіть нам про себе: хто Ви, звідки? 

— Вітаю, мене звати Фетман Лев, я з чудового міста Київ. Завершив перший курс за спеціальністю "Комп'ютерна інженерія" на факультеті інформаційних технологій НУБіП України.

  • Ким ви працюєте? 

— Я працюю інженером з моніторингу інформаційно-телекомунікаційних систем, або як кажуть у IT-сфері Monitoring engineer

  • Звучить дуже цікаво. Які ваші обов'язки?

— В мої обов'зки входять: написання скриптів для автоматизації процесів моніторингу, управління та інших повторюваних завдань, пов’язаних з моніторингом; підтримувати працездатність систем; розробка нових функціональних можливостей для продуктів та послуг.  

  • Які професійні навички Вам потрібні на новій роботі?

— Для роботи Monitoring engineer необхідно мати такі навички: впевнене знання мови програмування Python; досвід роботи з Zabbix та системами моніторингу; впевнене знання SQL; розуміння як працюють протоколи SMPP, VoIP, HTTP, IP, TCP; англійська мова рівня Intermediate+. 

  • Що може бути великим плюсом при роботі в данній сфері?

— Великим плюсом буде досвід роботи з Software Configuration Management, ELK, Grafana, Kibana.

  • Запросимо до спілкування ще одного студента, який вирішив провести літо з користю. Добридень, розкажіть нам про себе?

— Вітаю, мене звати Столярчук Артем, я з залізного серця України – Кривого Рогу. Завершив перший курс за спеціальністю "Кібербезпека" на факультеті інформаційних технологій НУБіП України.

  • Ким ви працюєте? Які ваші обов'язки?

— Я працюю спеціалістом з підключення абонентів до інтернету у компанії Воля, яка є одним з провідних провайдерів в Україні і підключає інтернет і цифрове телебачення по всій її території.

В мої обов'зки входять: підключення абонентів до мережі телебачення та інтернету Воля, налаштування та налагодження обладнання компанії, відстеження потокових підключень компанії, заповнення офіційної документації абонентів та тестування нових типів техніки, налаштування серверів. 

  • Які професійні навички Вам потрібні на новій роботі?

— Для роботи спеціаліста по підключенню мені потрібне гарне володіння англійською мовою, мовами програмування Си, вміння роботи з Exel та програмами Packet Tracer, FileZilla, і обов’язково потрібні повні знання в роботі з ОС Windows всіх версій.

  • Що може бути великим плюсом при роботі в данній сфері?

— Перш за все це вміння працювати з людьми і з важливою документацією, вміння з налаштування великого спектру мережевої техніки, знання мережевих систем та їх різних рівнів моделі OSI, робота в команді та знання багатьох технічних термінів.

  • Чи стали в нагоді Вам знання, що отримали на факультеті ІТ?

— Вивчених знань за перший курс на факультеті мені вистачило щоб стартувати у ІТ сфері з легкістю. Основними допоміжними складовими були: знання роботи з ОС Windows, MS Exel, основі поняття роботи мережі її устаткування та облаштування.

  • Що Ви порадите майбутнім абітурієнтам?

— Досвід важливий у всіх починаннях, він отримується як в університеті так і в житті, головне мати мету і йти до неї всіма своїми силами, а головна сила – це знання, які дають ключ до нових звершень.

Розмовляли:
Фетман Лев, студент спеціальності "Ком'пютерна інженерія",
Столярчук Артем, студент спеціальності "Кібербезпека",
Касаткіна Ольга, ст. викладач кафедри інформаційних систем і технологій


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook