Лабораторія інформаційних технологій у природокористуванні урочисто відкрита на факультеті ІТ

28 травня 2021, 13:49

Ідея створення лабораторії прикладного використання інформаційних технологій для завдань аграрної та природоохоронної галузей вже кілька років реалізовувалася на факультеті інформаційних технологій. В межах вивчення навчальних дисциплін «Методи та системи штучного інтелекту», «Технології Інтернет речей», «Програмування мобільних додатків», «Інтелектуальний аналіз даних» та багатьох інших здійснювалася постановка лабораторних робіт з прикладною спрямованістю на аграрний сектор економіки та екологічну проблематику.

Нарешті настав час, коли ми можемо зібрати в одному місці всі лабораторні роботи для їх виконання в межах вивчення нового навчального курсу «Інформаційні технології в природокористуванні» з відповідним технічним обладнанням та програмним забезпеченням. До пулу інформаційних технологій, які використані для постановки лабораторних робіт увійшли:

  • комплексні інформаційні системи управління агробізнесом на прикладі AgroOnline та SoftFarm;
  • технології Machine Learning при виведенні та оцінці нових сортів рослин, селекції тварин, розпізнаванні космічних знімків сільськогосподарських угідь;
  • технології OLTP (транзакційна обробка даних у режимі реального часу) і OLAP (аналіз даних у режимі реального часу) для обробки даних моніторингу;
  • технології Інтернет речей, зокрема, розробка ІоТ платформ для метеостанцій, контролю мікроклімату;
  • розпізнавання образів з використанням дронів тощо.

 

Приміщення лабораторії повністю перебудовано та обладнано. Стара лекційна аудиторія перетворена у лабораторію-трансформер. Її можна використати як для лекційного заняття, оскільки вона розрахована на 100 осіб, так і для лабораторного заняття на 16 робочих місць. При цьому мультимедійне обладнання для лабораторних робіт є інтерактивним, зокрема, ми використали при обладнанні аудиторії український стартап CamTouch, пристрій, що дозволив перетворити звичайний проектор на інтерактивну дошку.

Висловлюємо щиру подяку ректорату за підтримку, працівникам адміністративно-господарських служб за якісні ремонтні роботи, колективу факультету за творчу працю і командний дух!!!

 

 

Глазунова Олена, декан факультету інформаційних технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook