Семінар «можливості кооперації для експорту органічної продукції»

3 травня 2021 року
     Зарубіжний досвід кооперування виробників органічної продукції – це одна із ключових тем онлайн-семінару «Можливості кооперації для експорту органічної продукції», що проходив 20-22 квітня 2021 року на платформі Zoom. Про те, як досягають успіху малі виробники органічної продукції у США, Канаді, Австралії, Азії, країнах Європейського союзу розповідали учасникам семінару президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України (НАСДСУ) Роман Корінець і голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.

     До участі у семінарі долучилися співробітники ННІ неперервної освіти і туризму, оскільки здійснюємо підготовку магістрів менеджерів з сільськогосподарського дорадництва.

     Триденний семінар «Можливості кооперації для експорту органічної продукції» проходив в рамках реалізації проекту «Електронний консультант для сільських експортерів в Україні». Проект реалізується Латвійським центром сільських консультацій та освіти, а також НАСДСУ за підтримки Посольства США в Україні та Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки

     Перший день семінару присвячений досвіду наших латвійських колег з організації кооперативів сільськогосподарських виробників, народних умільців і майстрів з метою формування достатніх партій продукції для виходу на закордонні ринки.
     В другий день семінару зроблений екскурс в історію заснування кооперативних структур в різних куточках планети та їх специфічні національні та етнографічні особливості.
     Третій день присвятили розгляду та аналізу законодавства України щодо кооперації, її подальшого розвитку та досвіду формування зазначених форм господарювання в Україні.

  

 

     На семінарі виступили власники кооперативів з України та Латвії які із задоволенням поділилися своїм досвідом, відповіли на поставлені запитання та запросили до себе на стажування.

     Викладачі ННІ неперервної освіти і туризму: Сергій Приліпко, Тетяна Кальна-Дубінюк, Олександр Стретович, Стефанія Мосіюк, Ірина Кудінова, Олена Локутова, Катерина Обиход, прийняли активну участь у проведеному семінарі і дуже вдячні організаторам за надану можливість підвищити свій науковий та педагогічний рівні.

Олександр Стретович,
доцент кафедри публічного управління та
менеджменту інноваційної діяльності


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook