Відбувся фаховий семінар кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України для проведення попередньої експертизи дисертації здобувача кафедри Дзюби Т. І.

24 лютого 2021 року

У відповідності з Тимчасовим положенням «Про організування атестації здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії у Національному університеті біоресурсів і природокористування України» (п.3. Порядок проведення попередньої експертизи дисертації на здобуття вищої освіти ступеня доктора філософії) відбулося онлайн засідання фахового семінару кафедри статистики та економічного аналізу для проведення попередньої експертизи дисертації здобувача ступеня доктора філософії Дзюби Тетяни Ігорівни на тему: «Обліково-аналітичне забезпечення управління економічним потенціалом сільськогосподарських підприємств» з галузі знань 07 «Управління та адміністрування» за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування».

 

Голова фахового семінару, доктор економічних наук, професор кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу Бардаш Сергій Володимирович надав слово для доповіді результатів дослідження здобувачу Дзюбі Тетяні Ігорівні.

Після доповіді Дзюби Тетяни питання задавали члени фахового семінару: Чухліб Алла Василівна, доцент кафедри статистики та економічного аналізу, кандидат економічних наук, доцент; Гуцаленко Любов Василівна, професор кафедри обліку та оподаткування, доктор економічних наук, професор, рецензент; Лазаришина Інна Дмитрівна, завідувач кафедри обліку та оподаткування, доктор економічних наук, Єрмаков Олександр Юхимович, завідувач кафедри економіки праці та соціального розвитку, доктор економічних наук, професор, рецензент; Макарчук Оксана Григорівна, доцент кафедри статистики та економічного аналізу, кандидат економічних наук, доцент; Воляк Леся Романівна, старший викладач кафедри статистики та економічного аналізу, кандидат економічних наук; Бардаш Сергій Володимирович, професор кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу, доктор економічних наук, професор, голова фахового семінару.

 

Здобувачу було задано 16 запитань, на які він надав обґрунтовані відповіді та пояснення.

Далі виступили – науковий керівник - доктор економічних наук, професор кафедри статистики та економічного аналізу Савчук Василь Кирилович, який дав позитивну характеристику дисертаційної роботи,  підготовленої  Дзюбою Т.І. та відзначив основні наукові здобутки здобувача ступеня доктора філософії, зокрема: вивчивши теорію і практику досліджуваних питань, здобувач визначилася з особливостями формування і використання економічного потенціалу в сучасних умовах, розробила і апробувала концептуальні підходи і структурну модель щодо удосконалення обліково-аналітичного забезпечення управління ним з врахуванням принципів сталого розвитку, та рецезенти: Гуцаленко Любов Василівна, професор кафедри обліку та оподаткування, доктор економічних наук, професор; Єрмаков Олександр Юхимович, завідувач кафедри економіки праці та соціального розвитку, доктор економічних наук, професор. На основі аналізу дисертації рецензенти дали їй загальну позитивну оцінку, зазначивши, що співставлення позитивних сторін з недоліками та зауваженнями до дисертаційної роботи Дзюби Т.І.  свідчить, що вона виконана на актуальну тему, являє собою самостійно здійснену і завершену наукову працю, в якій автором отримано нові наукові та практичні результати. Робота пройшла апробацію на наукових конференціях, опублікована у фахових виданнях, у тому числі у міжнародних виданнях, окремі розробки впроваджені у практичну діяльність сільськогосподарських підприємств, і також запропонували рекомендувати до подальшого прилюдного захисту дисертацію Дзюби Т.І. на здобуття наукового ступеня доктора філософії PhD за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» (галузь знань 07 «Управління та адміністрування»).

В обговоренні результатів дисертації взяли участь: Чухліб А.В., кандидат економічних наук,  доцент; Макарчук О. Г., кандидат економічних наук,  доцент;  Воляк Л.Р., кандидат економічних наук, старший  викладач;  Лазаришина І.Д., доктор економічних наук, професор; Бардаш С.В., доктор економічних наук, професор.

Виступаючі зазначили актуальність теми дисертації, її наукове і практичне значення, високий науково-методичний рівень виконаного дослідження та вагомість отриманих результатів. Серед зауважень наголошено було лише на тому, щоб доповідь, більшою мірою, спрямувати в русло теми дисертації та врахувати зауваження та побажання рецензентів.

Проте, ці зауваження не знижують високого рівня дисертації. Виступаючі висловили пропозицію рекомендувати дисертацію до розгляду разовою спеціалізованою вченою радою зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Фаховий семінар завершився голосуванням та одноголосним ухваленням рішення - рекомендувати дисертацію до розгляду та захисту у разовій спеціалізованій вченій раді на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 07 «Управління та адміністрування» та спеціальності 071 «Облік і оподаткування».

Любов Гуцаленко,

гарант ОНП «Облік та оподаткування»

Леся Воляк,

доцент кафедри статистики та економічного аналізу 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook