Ректорат: день відкритих дверей, олімпіада для вступу та річниця університету

13 квітня 2021 року
     13 квітня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене засідання ректорату, присвячене питанням профорієнтаційної роботи та організації навчального процесу.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук доповів про проведення Олімпіади для вступу в університет. Станом на сьогодні участь у першому етапі взяли майже 770 осіб. За два дні – 15 квітня – завершується І етап, то ж ще є час зконтактувати із зареєстрованими учасниками та нагадати про це.

     Василь Шинкарук також представив зміни до графіку навчального процесу. Так, для студентів першого курсу та магістрів першого року навчання екзаменаційна сесія пройде з 17 травня по 5 червня, студентів 4 курсу та 2-3 курсів скороченого терміну навчання – з 10 по 22 травня, 2-3 курсу – з 17 по 28 травня буде організоване очне навчання для проведення лабораторних і практичних занять, а сесія з 31 травня по 18 червня.
     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк представив аналіз виконання плану надходжень від дослідництва в поточному році. До спецфонду за рік має надійти 19 мільйонів гривень, що відповідає встановленому вченою радою показнику: на кожну державну гривню маємо заробити не менше госпрозрахункових. 35 кафедр зі 103 мають у цьому році державне фінансування досліджень, 39 – надають наукові послуги за умовами договору. Разом з цим два підрозділи – факультети агробіологічний та захисту рослин, біотехнологій та екології – мають частку 91% за наповненням спецфонду по науковій діяльності. А отже решті підрозділів потрібно нарощувати сили і використовувати потенціал. Точками росту тут є співпраця з бізнесом і виконання міжнародних наукових проектів.

     Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський представив порядок проведення Дня відкритих дверей, який відбудеться 17 квітня. О 10-00 пройде загально університетська частина, де з вітальним словом виступить ректор Станіслав Ніколаєнко та з інформацією про особливості вступу – відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. З 10-30 можливості і перспективи навчання за обраними спеціальностями познайомлять керівники структурних підрозділів.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на оплаті за навчання за ІІ семестр. Факультети з наявними боргами – економічний, інформаційних технологій, механіко-технологічний, ННІ неперервної освіти і туризму – найближчими двома тижнями їх зобов’язалися ліквідувати. Це над актуально, оскільки за умовами договору до 25 травня вже повинна надійти оплата від студентів за І семестр наступного навчального року.

  

 

     За пропозицією начальника планово-фінансового відділу Олега Броніна ректорат прийняв рішення про подовження оренди частини майна університету.

  

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко озвучив ряд спільних доручень. Перше – повага до всього колективу, формування планів на постпандемійний період, віра і впевненість в завтрашньому дні. Друге – активізація профорієнтаційної роботи і підготовка до вступної кампанії, особливо до магістратури. Третє – внести пропозиції до загальноуніверситетської програми відзначення 123-річниці університету та розробити план власних заходів у кожному підрозділі. Четверте – уточнити плани роботи та надати пропозиції до стратегічної програми розвитку проректору Василю Шинкаруку. П’яте – брати участь і контролювати держзакупівлі навчального і наукового лабораторного обладнання. Шосте – подбати про залучення аспірантів та поліпшити якість їхнього навчання. Сьоме – сформувати замовлення на нові меблі для гуртожитків та продовжити підготовку кімнат для студентів нового набору. Восьме – переглянути розподіл місць в гуртожитку відповідно до набору, контролювати здачу кімнат студентами, які завершили навчання та виселяються.

  

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook