Перевірка готовності ДП «Овруцьке СЛГ» до пожежонебезпечного періоду

7 квітня 2021 року
Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства

Відповідно до наказу №27 від 12.01.21 р. «Про підготовку до пожежонебезпечного періоду» по ДП «Овруцке СЛГ» проведено підготовку та перевірку, готовності техніки до пожежонебезпечного періоду, за участю першого заступника начальника управління ЖОУЛМГ Романа Ільїна, та головного спеціаліста відділу лісового господарства, охорони та захисту лісу Олександра Кемського.

В ході підготовки розроблений та затверджений мобілізаційно-оперативний план ліквідації лісових пожеж. Розроблений план профілактичних та попереджувальних заходів по зниженню небезпеки виникнення лісових пожеж. Лісництвам доведені плани протипожежного облаштування мінсмугами та доглядів за ними. Тривають роботи з влаштування пожежних водойм з пирсами для забору води.

Підприємство має дві лісопожежні станції (ЛПС). ЛПС другого типу розташована на центральній садибі за адресою: м.Овруч, вул. Житомирська, 35. ЛПС першого типу знаходиться на території садиби Виступовицького лісництва. ЛПС мають 6 пожежних автомобілів, в т.ч. ЗІЛ-131 – 3шт, ЗІЛ-130 – 1 шт та ЗІЛ-131 типу АРС – 2шт. На протипожежний період закріплюється додатково автотракторна техніка з грунтообробним знаряддям. В кожному лісництві обладнані пункти зосередження пожежного інвентарю, укомплектовані як і ЛПС шанцевим інструментом (лопатами, сокирами, граблями, ранцевими обприскувачами та ін.), які доукомплектовані необхідним інструментом.

У ході підготовки придбано:4 причепних ємності для води об’ємом від 4 до 6 куб.м та 4 мотопомпи на суму 600 тис.грн., 800 п.м. пожежних рукавів, 40 шт ранцевих обприскувачів та іншого обладнання на суму 200 тис.грн. Пошито 30 шт термостійких костюмів вартістю 210 тис.грн. Придбано 10 шт та виготовлено власноруч 30 шт «хлопавок» для збивання полум’я на пожежі. Придбано три нових плуги ПКЛ-70 вартістю 108 тис.грн.

Для спостереження за пожежною безпекою лісгосп має три спостережні пункти: дві щогли і 1 вишку. Одна із щогл обладнана телевізійною системою спостереження (ТСС), на даний час тривають роботи з під’єднання її до трьох рівневого контролю – лісництво, лісгосп, управління. Додатково придбано 2 ТСС вартістю 350 тис.грн, які будуть встановлені на спостережні пункти.

Два пожежних модулі (надані за бюджетні кошти) встановлено на шасі до легкового транспорту. Всі підрозділи забезпечені мотопомпами, яких налічується 14 шт та ємностями для води. Завершується капітальний ремонт трактора Т-150, який оснащений відвалом і плугом, та пож. автомобіля ЗІЛ – 131 (заміна ємності для води і відсіків) Пожежні команди укомплектовані пожежними працівниками у складі 48 чоловік. Проводиться виставлення наочної інформації та шлагбаумів, для чого придбано 40 аншлагів та бігбордів і 30 відповідних знаків і 30 відповідних знаків на протипожежну тематику.

За наказом №113 від 26.03.21 р «Про початок пожежонебезпечного періоду 2021 р.» з 1 квітня організовано цілодобове чегрування на ЛПС та розпочато пожежонебезпечний період 2021 року.

 

Джерело: Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства.

https://zt-lis.gov.ua/pres-sluzhba/novina/article/perevirka-gotovnosti-dp-ovrucke-slg-do-pozhezhonebezpechnogo-periodu.html

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook