Участь у роботі круглого столу з проблем вітчизняної біржової торгівлі

22 березня 2021 року

  В умовах глобалізації беззаперечним фактом залишається те, що в країнах з розвинутою ринковою економікою біржовий ринок є невід’ємною складовою товарного ринку. Діяльність бірж посідає особливе місце в інфраструктурі сучасної економіки будь-якої країни. Біржова торгівля чутливо реагує на економічні, політичні, соціальні та інші процеси, що відбуваються в країнах, виступаючи індикатором економічного розвитку, стану ринкової кон’юнктури держави. Саме тому підстав  для проведення круглого столу «БІРЖОВА ТОРГІВЛЯ В УКРАЇНІ: РЕАЛІЇ ТА ТЕНДЕНЦІЇ» накопичилося багато.


   На круглому столі, що був проведений 18 березня на базі кафедри товарознавства та митної справи Київського національного торговельно-економічного університету, практики та науковці обговорили нагальні  питання з організації біржової торгівлі в Україні, проблеми та перспективні напрями її функціонування в умовах, де особливої актуальності набуває пошук шляхів підвищення ефективності бізнесу та економіки в цілому, поглиблення інтеграції у міжнародне співробітництво, питання підготовки та перепідготовки фахівців у сфері біржової справи.

   Співорганізатором заходу була професор кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського, д. е. н., професор Резнік Надія Петрівна, яка виступила з доповіддю «ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ З БІРЖОВОЇ СПРАВИ В УКРАЇНІ». У засіданні круглого столу взяли участь фахівці в галузі біржової справи з міжбанківської валютної біржі, ТОВ «ІНВЕСТУДІО», ТОВ «Freedom Finance Ukraine». До обговорення заявлених питань долучилися провідні фахівці у сфері біржовоі справи: Гулей Анатолій Іванович – голова правління міжбанківської валютної біржі, доктор економічних наук; Масло Андрій Ігорович – директор товариства з обмеженою відповідальністю «ІНВЕСТУДІО», кандидат економічних наук; Грановський Олександр Сергійович – інвестиційний експерт Головного офісу Freedom Finance Ukraine; Левкіна Руслана Володимирівна – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Харківського національного технічного університету імені П. Василенка; Михайлов Андрій Миколайович – доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту Сумського Національного аграрного університету, дорадник; Мережко Ніна Василівна – доктор технічних наук, професор, завідувач  кафедри товарознавства та митної справи Київського національного торговельно-економічного університету; Комаха Ольга Сергіївна – кандидат економічних наук, доцент кафедри товарознавства та митної справи Київського національного торговельно-економічного університету.
 
   Після заслуховування доповідей та проведеної дискусії учасники круглого столу ухвалили підсумкову резолюцію, що такі заходи є дієвим інструментом задля практичної складової для підготовки фахівців у галузі біржової діяльності та висловили загальну думку: продовжити практику проведення круглих столів а також інших науково-практичних заходів з питань біржової справи.
 
Аліна Троян,
доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й.С. Завадського
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook