Віртуальний туризм: нові віяння часу

29 березня 2021 року

     В умовах третьої хвилі пандемії можна лише мріяти про мандрівки з рюкзаками та нові місця, але якщо ми не можемо помандрувати ногами – то принаймні можемо зробити це очима!
      Ймовірно, багато світових пам'яток ще деякий час будуть закриті для відвідувачів, проте під час карантину чимало туристичних місць по всьому світі можна відвідати онлайн. Дехто пропонує традиційні відео-екскурсії, інші – трансляції у реальному часі.


        Так, 29 березня 2021 р., в рамках проведення кураторської години для студентів 1 курсу спеціальності «Туризм», було проведено он-лайн мандрівку до грандіозного амфітеатру в Римі, однієї з найзнаменитіших споруд античності – Колізею, який є також одним із семи сучасних чудес світу. Під час віртуального туру студенти-туристи прогулялися коридорами амфітеатру та оцінили його архітектуру з середини. Відчули ожившу атмосферу масових видовищ Стародавнього Риму.


     Найближчим часом студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» планують відвідати подібним чином: Лувр (Париж, Франція), Версальський палац (Франція), Музей Ван Гога (Амстердам, Нідерланди), Букінгемський палац (Лондон, Велика Британія), Віндзорський замок (Велика Британія), Стоунхендж (Велика Британія) та Ватикан.


        Ще минулої весни музеї світу виклали у відкритий доступ свої колекції, а деякі навіть оцифрували парки та заповідники. Тому сьогодні віртуальні тури можливі не лише по музеям, замкам та палацам, а й по відомим паркам, заповідникам та зоопаркам.


     Сподіваємось, що це була попередня ознайомча екскурсія і вже в найближчий час ми зможемо не лише оглянути, а й доторкнутись до античного амфітеатру в реальному житті.

Олена Москвічова,
доцент кафедри туристичного
та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook