Навчання і профорієнтація студентів коледжу

23 березня 2021, 20:50
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

В рамках профорієнтаційних заходів факультету ветеринарної медицини, спрямованих на залучення до вступу у НУБіП України кращих абітурієнтів, 23.03.2021 р., викладачі кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, у повному складі, провели навчальний онлайн семінар на тему «Сучасні біотехнологічні методи у ветеринарній репродуктології» для студентів 3-4 курсів ветеринарного відділення Млинівського державного технолого-економічного коледжу (Рівненська область). 

У вступному слові завідувач кафедри, кандидат ветеринарних наук, доцент Вальчук О. А. висвітлив актуальні питання в скотарстві України, сучасні тенденції у трансплантації ембріонів великої рогатої худоби та досягнення кафедри з цього напрямку. Доцент Жук Ю. В. розповів студентам про особливості вступної кампанії в НУБіП України у 2021 році, спеціальності, за якими проводиться вступ, про умови здачі ЗНО та вступного іспиту із спеціальності. Викладачі кафедри поділились із студентами та викладачами коледжу своїми науковими та практичними здобутками. Так, Вальчук О. А. зробив доповідь на тему «Управління молочним стадом за допомогою програмного забезпечення «Cattle.center», в якій показав унікальні можливості програмного забезпечення із обліку тварин, показників їх молочної продуктивності, стану здоровʼя тварин, даних про відтворення. А доцент Деркач С. С. – доповідь  «Концепція штучного осіменіння собак», де висвітлив особливості статевого циклу сук, методи отримання сперми у псів, визначення оптимального часу та методи осіменіння сук.

Учасники семінару задавали питання, отримували професійні відповіді і, сподіваємось, завершили семінар з думкою про зустріч з викладачами кафедри уже у якості студентів НУБіП України.

     Доц.Мазур В.М.


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook