Профорієнтаційна зустріч зі студентами Київського механічно-технологічного коледжу

23 березня 2021, 12:21

Проблема вибору професії завжди була актуальною і тим більше, залишається такою в сучасних умовах. Яку професію обрати – одне з головних завдань у житті кожної людини. З причини незнання правил вибору професії, ситуації на ринку праці, відсутності практичного досвіду професійної діяльності близько 40% молодих людей обирають професію, яка не відповідає їх інтересам, нахилам та вподобанням. Особливо значущою є проблема набуття учнями адекватних знань про заклади вищої освіти, певний рід професійної діяльності, власні можливості оволодіння нею.

З метою полегшення вибору університету та майбутньої професії 10 березня 2021 р. відбулась профорієнтаційна зустріч зі студентами спеціальностей економіка, діловодство та соціальна робота Київського механічно-технологічного коледжу. Співробітники НУБіП України, гуманітарно-педагогічного факультету кафедру педагогіки представляли професор Сопівник Руслан Васильович, та асистент Смоляк Павто Орестович.

Майбутнім абітурієнтам була надана вичерпна інформація про навчання на кафедрі педагогіки, галузі працевлаштування випускників, правила вступу, перелік дисциплін зовнішнього незалежного оцінювання, особливості організації навчального процесу.

Старшокурсники з цікавістю слухали інформацію про університет і ставили питання щодо умов вступу, проживання та студентського дозвілля . Вони дізналися, що у наших здобувачів вищої освіти є можливість навчатися за індивідуальним графіком та працювати. Кількість заяв, які мають право подати вступники з дипломами молодших спеціалістів не обмежена. Можна паралельно навчатись за двома спеціальностями: на одній – за державні кошти, на іншій – за контрактом. В університеті є військова кафедра, тому як хлопці, так і дівчата матимуть можливість отримати військове звання молодшого лейтенанта.

Пільгові категорії студентів (діти-сироти та учасники бойових дій) навчаються на державних місцях і отримають соціальну стипендію. Усі бажаючі забезпечуються гуртожитком. Студенти також можуть навчатися та проходити практику за кордоном. В університеті створені всі умови для занять творчістю та спортом, є власна база відпочинку на березі Чорного моря.

Студенти із цікавістю слухали гостей, задавали питання, на які отримували вичерпні та розгорнуті відповіді. Представники Національного університету біоресурсів і природокористування України щиро сподіваються, що їх робота не буде даремною і допоможе зробити правильний вибір майбутнім абітурієнтам. На завершення студенти подякували за гарну зустріч та висловили побажання про продовження таких заходів на майбутнє. В свою чергу вони розмістили інформаційні буклети з відповідними контактами на дошках оголошень у коледжі.

асистент кафедри педагогіки
Надія Діра

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook