До 150 річниці від дня народження Лесі Українки

26 лютого 2021 року
м. Київ, Музей Лесі Українки

Вона така талановита, впевнена, вперта, розумна, неймовірно сучасна і прогресивна… Така втомлена, вимучена фізично і духовно, така хвора. Леся Українка – жінка, чиє ім'я знають далеко за межами України, геніальна письменниця, перекладачка, культурна діячка. До 150 річниці від дня народження згадуємо не просте життя скарбу українського народу.

 


Лариса Петрівна Косач народилась 25 лютого 1871 року в місті Новоград-Волинському в родині інтелігенції. Її мати, Ольга Петрівна Драгоманова-Косач, – письменниця, більш відома під псевдонімом Олена Пчілка, була активною учасницею жіночого руху, видавала альманах "Перший вінок". Батько – високоосвічений поміщик, котрий дуже любив літературу і живопис. Дитячі роки Лесі минули на Волині: у Новограді-Волинському, в селі Колодяжне, що під Ковелем.

 


Леся дуже любила музику, старанно вчилась грати на фортепіано. Але хвороба – туберкульоз кісток, змусила дівчину припинити заняття. Попри те, що дівчинка не відвідувала заняття у гімназії, це не завадило їй самотужки вивчити 11 мов, та написати для сестер підручник "Стародавня історія східних народів", котрий згодом видали у Катеринославі (нині Дніпро).



Студенти факультету Захисту рослин, біотехнологій та екології  разом з куратором
Анною Дащенко, відвідали музей ім. Лесі Українки, та збагатили свої знання про творчість та життя талановитої письменниці.

Тетяна Гунько студентка 2 курсу

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook