Дар'я Назаренко, Валентина Шивчук та Ангеліна Волощук про свій вибір – спеціальність «Агрономія»

24 лютого 2021 року

     Майбутнє агронома чи просто фантазія? Ось цим питанням задаються абітурієнти кожного року. Агроном – це людина, яка відповідає за те, що, де, коли і як буде посіяно, зібрано та перероблено. Це відповідальна праця, результати якої виразно помітні лише восени. І то, якщо погода змилостивиться. Тому досвідчений агроном, окрім ґрунтовних знань із рослинництва, селекції, механізації, ґрунтознавства, екології, ще й трохи метеоролог. На озброєнні у такого фахівця – здобутки вітчизняної та закордонної агронауки, теоретичні знання і народні прикмети, особливо, коли справа стосується погоди. Проаналізувавши це, багато хто замислюється зможуть вони опанувати дану професію чи залишать це тільки мрією та словами. Варто відзначити, що наполеглива праця та досвід зроблять свою справу у майбутньому.
     По-перше, у кожного є час для проходження теоретичної частини, яку ти зможеш опанувати у часи студенства та закріпити початковим досвідом. У тебе буде різноманіття практичних завдань пов‘язаних безпосередньо з ключовими складовими. Далі ти навчишся базових принципів, які стануть початковою стежкою в аграрний світ.
     По-друге, починаючи з першого курсу ти будеш ознайомлений з практичною працею агронома на полі, де зможеш опанувати та спитати ті моменти, які цікавлять тебе.
     Відповідно, пройшовши всі етапи, закріплюючи теорію практикою, спогляданням за старшим поколінням, набиваючи свої власні помилки ти можеш стати талановитим агрономом.
     Нині агрономія займає передову ланку на ринку праці. З кожним днем питання кваліфікованих працівників постає гостріше, хочуть бачити у себе в команді не просто кращих, а найкращих! Тому варто замислитися: чи буде достатньо сил та майстерності тобі. Роботодавці забезпечать необхідними умови праці та достойну оплату, якщо побачать потенціал та старанність.
     Отже, діяти та не зупинятися кожного дня – девіз данної професії!

Назаренко Дар’я, 3 курс 6 група

  

     З раннього дитинства я мріяла стати агрономом, і моя мрія забулась, проте як і у всіх підлітків, настрій мінливий, і я обрала спеціальність "Садівництво та виноградарство", оскільки зрозуміла, що цей напрям саме для мене. Про НУБіП я дізналася в школі від своїх друзів і класного керівника, і без сумнівів одразу ж приїхала на День відкритих дверей. Мене дуже вразив наш навчальний заклад, особливо його дружній колектив та приємна атмосфера. І вже з 10 класу я марила навчатись саме тут. Зараз я на 1 курсі, і ні краплини не шкодую про свій вибір. Нажаль через карантинні умови ми вимушені були навчатися дистанційно, але наші викладачі завжди старались нас чимось зацікавити і додати наснаги до навчання. В НУБіПі є багато секцій, починаючи з спортивних і закінчуючи театральними, і ти майже що не розриваєшся між таким великим вибором, але воно того варте. Мені подобається наш навчальний заклад, особливо місцем розташування, де круто можна провести вільний час. Також я завжди раджу своїм друзям та майбутнім абітурієнтам обирати професію до душі, і звичайно навчатися разом з нами!

Шивчук Валентина, 1 курс «Садівництво та виноградарство»

     Спілкуючись зі своїми одногрупниками, я дізнавалася різноманітні цікаві історії про мрію, бажання, наміри та мотивацію вчитися саме в цьому університеті. Проте, коли на питання "чому саме ти вступила до НУБіП?", я довго думаю, що саме варто відповісти, адже мій шлях до навчання в найкращому аграрному університеті доволі незвичний.
     Деякі називають це долею, шансом, можливістю, випадковістю і я згодна, адже я подавала заявку в останній день і першим пріоритетом обрала невідомий мені досі Національний університет біоресурсів і природокористування України. Чому не той університет, який обрала ще в 10 класі? Це питання й досі залишається загадкою без єдиної відповіді. Але я зрозуміла, що той так званий ризик був того вартий, адже зараз я розумію, що для моєї омріяної професії агронома цей університет був ідеальним варіантом і що те спонтанне рішення визначило моє майбутнє, про яке я ніколи не пошкодую. Я переконана, що саме тут я зможу реалізувати себе та свій потенціал у аграрній сфері.
     Зараз я не можу уявити своє життя без НУБіПу, адже тут я відчуваю себе частиною великої студентської спільноти, яка мотивує, підтримує, надихає та заохочує. Так, попри будь-які негаразди та труднощі на шляху до навчання саме в цьому столичному виші, я можу сказати, що я всією душею люблю Національний університет біоресурсів і природокористування України❤️

Волощук Ангеліна, 1 курс 7 група 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook