Вивчення ветеринарної токсикології в умовах адаптивного карантину: студенти відповідально виконують всі поставлені завдання і з розумінням ставляться до дистанційного навчання

21 лютого 2021, 13:05

1 лютого в Університеті стартував весняний семестр 2020-2021 навчального року. Кафедра фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії проводить навчання з дотриманням вимог та рекомендацій адаптивного карантину з метою запобігання поширення гострої респіраторної інфекції COVID-19 та збереження здоров’я викладачів і студентів.

Викладання дисципліни «Ветеринарна токсикологія» на кафедрі фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії забезпечують завідувач кафедри Вадим Іщенко, професор Володимир Духницький і доценти Григорій Бойко та Юлія Палиця.
У весняному семестрі дисципліна «Ветеринарна токсикологія» викладається студентам ОС «Бакалавр» 2-го курсу скороченого терміну навчання, ОС «Магістр» 4 курсу. Окремим курсом проводяться заняття курсантам 4 року навчання магістерської програми «Ветеринарне забезпечення військ (сил)».

Студенти використовують електронний навчальний курс «Ветеринарна токсикологія». Тут розміщена загальна інформація про курс, є лекції, презентації до них, завдання до лабораторної та самостійної роботи, які необхідно опрацьовувати та здавати через портал.
Володимир Духницький і Григорій Бойко допомагають в опановуванні студентами теоретичного матеріалу, а Вадим Іщенко, Григорій Бойко, Юлія Палиця проводять лабораторні роботи і контролюють виконання самостійних робіт.


Проведення лекцій і лабораторних робіт здійснюється за допомогою відео-конференцій з використанням платформи Cisco Webex. Консультування студентів щодо виконання лабораторних і самостійних робіт здійснюється за допомогою електронного курсу, месенджерів Viber, електронної пошти, телефонного зв’язку. Особливо хочеться відмітити старост академічних груп, які швидко згуртували свої колективи та оперативно надають інформацію.


Заняття проходять згідно розкладу аудиторних занять, що дасть можливість студентам бути в ритмі, коли вони повернуться до навчання в аудиторії.
Загалом, навчальний процес ні на мить не перервався через непередбачувані обставини. Найвища активність у роботі студентів спостерігається в період, коли за розкладом є заняття з дисципліни.


Такий системний підхід дисциплінує студентів, вони чітко знають час відведений на заняття, а крім цього дозволяє не забирати час для виконання інших занять і розподілити свій вільний час.
Оскільки електронний курс сертифікований і постійно використовується, всі теоретичні матеріали і завдання студенти отримують через Elearn. Успішність свою вони можуть контролювати через журнал.
Нововведенням на електронному курсі є те, що в кінці кожного заняття студенти проходять невелике тестування для закріплення своїх знань.
Студенти відповідально виконують всі поставлені завдання і з розумінням ставляться до дистанційного навчання. Отриманий досвід під час організації і проведення дистанційного навчання буде корисний для студентів і викладачів.

Всім міцного здоров'я!


Доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Григорій Бойко

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook