ЧОТИРИ ЗАСІДАННЯ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ РАДИ У ЛЮТОМУ: РОЗГЛЯНУТО 7 КАНДИДАТСЬКИХ ДИСЕРТАЦІЙ

19 лютого 2021 року

18 лютого 2021 р. відбулося чергове онлайн-засідання науково-технічної ради НДІ здоров’я тварин. У засіданні прийняли участь 18 членів науково-технічної ради та науково-педагогічні працівники кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка. Всього у засіданні прийняли участь 29 науковців.
Відповідно до порядку денного, Порядку проходження попереднього розгляду дисертацій у НУБіП України та Тимчасового порядку дистанційного розгляду дисертацій у НУБіП України в умовах карантину було розглянуто дисертацію Олександра Шупика, здобувача кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка на тему «Морфофункціональні зміни в ушкоджених тканинах ока тварин та активність репаративних процесів за впливу стовбурових клітин», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук зі спеціальності 16.00.02 «Патологія, онкологія і морфологія тварин». Науковий керівник – Мазуркевич Анатолій Йосипович, доктор ветеринарних наук, професор, академік НААН, професор кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка.
Головував на засіданні професор Дмитро Засєкін.

Після доповіді Олександра Шупика питання задавали члени науково-технічної ради: акад. Микола Цвіліховський, проф. Віктор Трокоз, проф. Наталія Сорока, проф. Володимир Костюк, проф. Олег Мельник, проф. Микола Малюк, проф. Світлана Ткачук, проф. Микола Захаренко, доц. Олександр Вальчук. Було поставлено 45 питань, на які здобувач надав обґрунтовані відповіді та пояснення.

Далі виступили: науковий керівник доктор ветеринарних наук, професор, академік НААН Анатолій Мазуркевич та рецензенти: Віталій Ковпак, д. вет. н., доцент, доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, та Віктор Дорощук, к. вет. н., доцент, доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І. О. Поваженка.


В обговоренні взяли участь: акад. Микола Цвіліховський, проф. Володимир Костюк, проф. Олег Мельник, проф. Микола Малюк, проф. Світлана Ткачук, проф. Дмитро Засєкін.


Виступаючі відзначили актуальність обраної теми досліджень, наукову і практичну цінність дисертації. У виступах рецензентів та учасників дискусії було запропоновано скорегувати назву та рекомендувати дисертаційну роботу Олександра Шупика до розгляду в спеціалізованій вченій раді. Рішення були прийняті одноголосно.

У питанні «Різне» було розглянуто ряд поточних питань.

Ганна Козловська, секретар науково-технічної ради

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook