ІІ етап Олімпіади з програмування АСМ-ІСРС відбувся на базі факультету інформаційних технологій НУБіП України

13 лютого 2021 року

13 лютого 2021 року на базі факультету інформаційних технологій НУБіП України відбувся ІІ етап Всесвітньої олімпіади зі спортивного програмування АСМ-ІСРС (Association for Computing Machinery/International Collegiate Programming Contest) для північного регіону України. Факультет інформаційних технологій гостинно проводить цей захід вже дев’ятий раз.

АСМ-ІСРС є наймасовішою всесвітньою студентською олімпіадою, у якій беруть участь студенти, що вивчають програмування та прикладну математику. Ці змагання є командними і проводяться за встановленими правилами на усіх етапах (http://icpc.baylor.edu/). Кожна команда складається з трьох учасників. Для вирішення 13 задач різної складності, викладених українською та англійською мовами, командам надається один комп’ютер і 5 годин. Мовами програмування на ІI етапі олімпіади є: С, С++, Java, Python. Користуватися допоміжними джерелами інформації або електронними пристроями заборонено. Перевірка розв'язків здійснюється автоматично через онлайн систему проведення олімпіад ejudge.

Офіційне відкриття олімпіади цього року було відмінено у зв’язку з пандемією, але голова організаційного комітету проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП України д.е.н., професор Кваша Сергій Миколайович разом з деканом факультету інформаційних технологій, д.п.н., професором Глазуновою Оленою Григорівною привітали учасників безпосередньо в кожній лабораторії, де вони розмістилися за відведеним робочим місцем у відповідності до встановлених вимог.

На другий етап олімпіади з програмування цього року було зареєстровано менше команд ніж минулого. Багато університетів здійснює підготовку дистанційно і студенти не мали змоги зібратися в одному місці для участі у змаганнях. 23 університетські команди з Північного регіону з 8 навчальних закладів, та 8 шкільних команд змагалися на 2-х локаціях – у НУБіП України (24 команди) та ЖДУ ім.Франка (7 команд). Студенти Житомирського університету ім. Франка, Київського університету ім.Т.Шевченка, Національного технічного університету (КПІ), Національного університету біоресурсів і природокористування, Києво-могилянської академіїї та інших, які стали переможцями у І етапі сьогодні змагалися за право участі у півфіналі Всесвітньої олімпіади.

Учасникам була надана комп’ютерна техніка однакової потужності з необхідним програмним забезпеченням, що забезпечило рівні умови роботи. Змагання тривали з 10.00 до 15 години. В перервах студенти та школярі мали можливість пригоститися чаєм, кавою, різними смаколиками.

Переможцями ІІ етапу Олімпіади серед університетів по Північному регіону стали команди Київського національного університету ім. Шевченка, а серед шкільних команд – учні Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Бажаємо переможцям достойно представити Північний регіон на змаганнях ½ фіналу першості світу з програмування АСМ ІСРС.

 

Блозва Андрій,

заступник декана факультету інформаційних технологій


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook