Студентське містечко готується прийняти студентів

3 лютого 2021 року
     Вже традиційно, сформована комісія на чолі з ректором Університету Станіславом Ніколаєнко відвідує гуртожитки – влітку, перед початком нового навчального року, та взимку, після закінчення канікул, відповідно перед поселенням студентів та їх поверненням в гуртожитки студентського містечка НУБіП України.

 

     Згідно Розпорядження № 2 від 02.02.2021р. комплексна перевірка розпочалася 03.02.2021 р. із гуртожитку № 8. Станіслав Ніколаєнко виступив із вступним словом та зазначив, що мета зустрічі передбачає огляд санітарного стану гуртожитків та прилеглої території, умов проживання студентів під час загальнонаціонального карантину, готовність гуртожитку до приїзду студентів 1 курсу та магістрів першого року на очну форму навчання, виконання Плану ремонтних робіт та дотримання Правил внутрішнього розпорядку мешканцями гуртожитків.

     Огляд розпочався з короткого зібрання в читальному залі, де завідувач гуртожитку О. Радченко доповів про кількість житлових кімнат для поселення студентів, кількість проживаючих студентів, співробітників, про хід ремонтних робіт, ремонт кімнат для поселення нового набору, встановлення вікон, складання нових меблів, тощо. Декан агробіологічного факультету О. Тонха, декан гуманітарно-педагогічного факультету В. Шинкарук, декан факультету конструювання та дизайну З. Ружило, розповіли про кількість студентів, що приїдуть на навчання з 8 лютого та нагальні питання які потребують вирішення. Також у складі комісії: лікар оздоровчого центру В. Крупка, директор студентського містечка С. Стецюк, завідувач гуртожитку №8 О. Радченко, голова студентської ради гуртожитку М. Греськів, головний інженер О. Самсонюк, головний енергетик Є. Кулибаба, головний механік П. Виштак, виконавець робіт РББ М. Павленко.

     Наразі у гуртожитку № 8 студентського містечка триває встановлення нових енергозберігаючих металопластикових вікон, підготовка кімнат для поселення студентів нового набору 2021-2022 навчального року. Також постійно проводиться робота по облагородженню прилеглої території.
     За останні 5 років відремонтовано 65 кімнат гуртожитку з 136 кімнат призначених для проживання студентів. Тільки на 2020-2021 н.р., для студентів нового набору, підготовлено 18 кімнат: світлі, затишні, просторі, облаштовані новими меблями тощо. Замінено близько 70 дверей у студентських кімнатах на нові дерев’яні, зроблено косметичний ремонт коридорів 4, 5 поверху, циклювання і фарбування підлоги коридору на 4 поверсі. Утеплили цокольну частину гуртожитку та відремонтували вхід в гуртожиток, замінили змішувачі у кухнях і умивальних кімнатах з правої сторони гуртожитку. Звичайно є над чим працювати та що вдосконалювати, але на все необхідні чималі фінансові вкладення та час.

  

     Ректор наголосив, що кожен мешканець повинен підтримувати чистоту і порядок у житлових кімнатах, місцях загального користування, брати участь у всіх інших видах робіт пов’язаних із самообслуговуванням. Звернув увагу, що необхідно дбайливо ставитись до університетської власності – приміщень, обладнання, майна гуртожитку, в першу чергу до меблів, економно витрачати електроенергію, газ і воду.
     Велика робота вже зроблена, але вагома її частина – ще в планах. Огляд гуртожитків продовжується.


Мирослава Терлецька,
провідний фахівець студентського містечка

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook