Комплексні практичні заняття на кафедрі військової підготовки

26 січня 2021 року
     Відповідно до програми підготовки офіцерів запасу з 25 січня на кафедрі військової підготовки розпочалися комплексні практичні заняття з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки та тактичної медицини.

     Зміст комплексних практичних занять складає тактична, розвідувальна, інженерна підготовка, військова топографія, радіаційний, хімічний, біологічний захист, тактична медицина, вогнева, стройова підготовка, статути Збройних Сил України та їх практичне застосування.
     Комплексні практичні заняття спрямовуються на вивчення студентами досвіду бойових дій підрозділів та військових частин Збройних Сил України, набутого під час виконання бойових завдань в зоні проведення Операції об’єднаних сил, з метою формування у них високих морально-психологічних, військово-професійних та лідерських якостей для подальшого виконання військового обов’язку за призначенням. Особлива увага звертається на психологічну підготовку студентів з метою формування у них психологічної стійкості та психологічної готовності до бою.

     Заняття з тактичної, розвідувальної, вогневої підготовки проводяться у комплексі з іншими предметами курсу первинної військово-професійної підготовки та тактичної медицини, що дозволить якісно підготувати одиночного солдата до бойових дій як самостійно, так і в складі підрозділу.
     Як і в Збройних Силах України, так і на кафедрі під час опанування військової знань все більше уваги приділяється тактичній медицині. На заняттях з тактичної медицини здійснюються тренування у виконанні заходів надання домедичної допомоги при пораненнях та набуваються навички у перенесенні (евакуації) поранених і хворих з поля бою з використанням табельних та підручних засобів.

  

     На практичних заняттях з вогневої підготовки ті, хто навчається, використовуючи навчальну зброю, макети і плакати, вивчають бойові властивості, загальну будову зброї та ручних осколочних та реактивних протитанкових гранат, порядок розбирання та збирання зброї, основи та правила стрільби.

     В кінці кожного заняття, навчального дня викладачі підводять підсумки, визначають кращих, вказують на недоліки. Завідувач кафедри військової підготовки полковник Анатолій Есаулов проводить аналіз занять, дає необхідні рекомендації.

     Через тиждень всім учасникам зборів доведеться в умовах наближених до бойових на базі одного з навчальних центрів Збройних Сил України показати та закріпити набуті знання та вміння.

Анатолій Есаулов,
завідувач кафедри військової підготовки полковник

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook