У пріоритеті – охорона лісу від вогню

24 липня 2020 року

Профілактика лісових пожеж, вчасне їх виявлення і запобігання їх поширенню – на сьогодні один з головних пріоритетів у роботі працівників державної лісової охорони підвідомчих підприємств, наголосив начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович на нараді з керівниками підвідомчих підприємств. Крім того усі лісогосподарські підприємства повинні подбати про проведення необхідних попереджувальних заходів для недопущення перекидання лісових пожеж на житлові будинки.

Нині уся державна лісова охорони підвідомчих підприємств обласного управління працює у посиленому режимі, лісові масиви цілодобово патрулюються спеціальними рейдовими групами. Держлісфонд Рівненської області перебуває під наглядам 53 камер відеоспостереження. Саме їхня робота дає змогу оперативно виявляти осередки можливих пожеж і не допустити поширення вогню на значні площі. У лісових масивах створено 8 тис  км мінереалізованих смуг та проведено 15 км доглядів за вже існуючими, підготовлена необхідна спецтехніка та обладнання для боротьби з можливими лісовими пожежами. Для оперативної боротьби з можливими пожежами в області облаштовано 249 штучних пожежних водойм, 89 пірсів для забору води протипожежною технікою.

З початку року в держлісфонді Рівненської області зафіксовано 76 лісових пожеж на площі 138,7 га.

Також лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства нагадують, що діє розпорядження голови обласної державної адміністрації про тимчасову заборону на відвідування лісових масивів у період підвищеного класу пожежної небезпеки за умовами погоди.

 Джерело: https://www.rivnelis.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook