Тривають планові посадки для поповнення колекції ботанічного саду

26 листопада 2020 року
     Участю у нещодавній Всеукраїнській акції з висадки трильйона дерев університет не обмежився: на сьогодні завершується осінній цикл робіт з озеленення і благоустрою НУБіП. Зокрема, тривають планові посадки для поповнення колекції ботанічного саду.

 

     Ми намагаємося використовувати сприятливу погоду останніх осінніх днів, говорить директор ботсаду Олександр Слива. Благо, температурні умови дозволяють висаджувати різноманітні деревні рослини, які спокійно входять в зиму. На сьогодні їх вже висаджено близько 500, і серед них – цікаві деревні інтродуценти, які в умовах міста Києва не ростуть. Це павловнія, бруссонатія, бундук, модрина, горобина, буки, щеплені види та інші.

  

  

  

     А як не згадати про дерево, що пережило епоху динозаврів, – метасеквойю, не без гордощів додає майстер виробничого навчання Оксана Яковчук. До речі, весь садивний матеріал вирощено в університетському інтродукційному розсаднику. Вік рослин від 8 років, тобто вони підрощені до того стану, щоб могли повноцінно перезимувати, прижитися і розвиватися.

  

 

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook